H McLaren Sabre των 824 ίππων είναι supercar παλαιάς κοπής


Με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στην ιστορία της McLaren στα σωθικά της, η Sabre αποτελεί ένα παλαιάς κοπής supercar κατασκευασμένο για την αμερικανική αγορά και μόνο.

  • 23/12/2020

Μία ακόμα εξωτική κατασκευή προσθέτει η McLaren στην γκάμα της, αποκαλύπτοντας και επισήμως πλέον την οκτακύλινδρη και άκρως εντυπωσιακή Sabre.

Η Sabre εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στην ιστορία της McLaren, η απόδοση του οποίου φτάνει του 824 ίππους και τα 800 Nm ροπής.

Πρόκειται για το γνωστό μοτέρ των 4,0 λίτρων, οι ακριβείς προδιαγραφές του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για μία υπερτροφοδοτούμενη μονάδα η οποία συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Οι 824 ίπποι και τα 800 Nm καταλήγουν στον πίσω άξονα με τη συμβολή, προφανώς, κάποιου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Σύμφωνα με την McLaren, η τελική ταχύτητα της Sabre φτάνει τα 350 χλμ./ώρα, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και τον ακραίο αεροδυναμικό σχεδιασμό της.

Άλλωστε μιλάμε για μια ιδιαίτερη κατασκευή η οποία θα παραχθεί σε μόλις 15 αντίτυπα. Μάλιστα οι 15 McLaren Sabre θα διατεθούν κατά αποκλειστικότητα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα προσαρμοστούν στις επιθυμίες των ιδιοκτητών της μέσα από το ανάλογο πρόγραμμα εξατομίκευσης που τρέχει η βρετανική φίρμα.

Άγνωστη παραμένει η τιμή του αυτοκινήτου, όπως άλλωστε και η διαθεσιμότητά του καθώς τα 15 αντίτυπα είναι προφανώς πολύ λίγα για μια αγορά με το μέγεθος και τη δυναμική της αμερικανικής.

Διαβάστε ακόμα:

Το Mazda RX-7 επιστρέφει στην παραγωγή… σε τεύχη

Ο σχεδιαστής της πίστας του Bahrain αναλύει το τρομακτικό ατύχημα του Grosjean