Η McLaren Senna LM αποτίνει φόρο τιμής στις πορτοκαλί F1 πριν από 25 χρόνια


Οι Αμερικανοί οπαδοί της McLaren θα μπορούν να αποκτήσουν μια από τις σούπερ συλλεκτικές Senna LM.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MCLAREN
  • 10/9/2020

Το 1995 αγωνιστικά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο για τη McLaren, μιας και κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans. Και για να γιορτάσει αυτή της τη νίκης έφτιαξε πέντε σπέσιαλ F1. Οι οποίες είχαν αρκετές μετατροπές προκειμένου να μοιάζουν στα αγωνιστικά του GTR και ήταν βαμμένες σε ένα πορτοκαλί χρώμα με επίσημη ονομασία Papaya Orange που κυριολεκτικά έβγαζε μάτι.

Φέτος, 25 χρόνια από εκείνη τη σημαντική νίκη, δύο Αμερικανοί αντιπρόσωποι της McLaren γιορτάζουν την επέτειο με πέντε σπέσιαλ Senna. Οι οποίες όπως βλέπετε και όπως είναι λογικό και αναμενόμενο είναι βαμμένες στην ίδια έντονη πορτοκαλί απόχρωση και με τη σειρά τους έχουν υποστεί εκτεταμένες μετατροπές.

Καταρχήν ο κινητήρας τους, ο V8 των 4,0 lt με τα διπλά turbo έχει ανέβει από πλευράς απόδοσης στα επίπεδα της Senna GTR, δηλαδή στα 825 PS, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν ειδικές ζάντες της OZ, επικάλυψη από χρυσό στις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης καθώς και μια «ασπίδα» θερμότητας από χρυσό 24 καρατιών. Επίσης υπάρχει και ένα αεροδυναμικό πακέτο με μια επιβλητική πίσω αεροτομή.

Στο εσωτερικό τα πεντάλ είναι από τιτάνιο, ενώ δε λείπουν ούτε από εδώ οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και τα λογότυπα LM. Την επιμέλεια των πέντε σπέσιαλ McLaren Senna LM, που όπως είπαμε θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, την έχει η  McLaren Special Operations η οποία βέβαια προσθέτει ένα σεβαστό ποσό για τον… κόπο της στο ένα εκατομμύριο δολάρια της αρχικής τιμής της Senna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Alfa Romeo Giulia QV κόντρα στην BMW M4 και στο Audi RS5 (Video)

Η νέα Mercedes-Benz SL είναι ένα αυθεντικό sportscar

Το νέο Ford Bronco θα έχει και έκδοση Raptor με πάνω από 400 PS

Lucid Air: Ό,τι αξίζει να γνωρίζεται για το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη!

Στα άκρα η νέα BMW M3 CSL

Και για όλες οι τελευταίες ειδήσεις από το χώρο του αυτοκινήτου κλικ ΕΔΩ