Η Mercedes-AMG A 35 θα έχει 300 PS


Ο χορός των εκδόσεων AMG της νέας A-Class θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο με την εισαγωγική AMG A 35.

  • 27/7/2018

Εκτός από την τετράθυρη έκδοση της νέας A-Class η Mercedes θα παρουσιάσει στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου και την πρώτη γρήγορη έκδοσή της, από την AMG. Πρόκειται για την AMG A 35, η οποία θα είναι η εισαγωγική έκδοση για τις AMG.

Ο κινητήρας της θα είναι ο τετρακύλινδρος των 2.000 cc, ο οποίος αναμένεται να διαθέτει κορυφαία τεχνολογία. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε ηλεκτρικό turbo για ακόμα πιο άμεση απόκριση και ενός ήπιου υβριδικού συστήματος 48 V. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόδοσης τουλάχιστον 300 PS, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο ακόμα και για 335. Οι οποίοι θα περνούν στο δρόμο μέσω της τετρακίνησης 4MATIC.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κορυφαία AMG A 45, που θα κινείται και πάλι από τον πιο ισχυρό σύνολο 2.000 cc του κόσμου. Το οποίο θα ξεπεράσει εκτός απροόπτου τα 400 PS, ενώ όπως λέγεται από τους ιθύνοντες της εταιρείας πέρα από τη στάνταρ έκδοση θα υπάρχει μάλλον και η ακόμα πιο ισχυρή 45 S.

Και εδώ πάντως είναι πολύ πιθανή η χρήση ηλεκτρικού turbo και ηλεκτρικού κινητήρα, ενώ μάλλον θα υπάρχει και ένα ακόμα πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. Εκδόσεις AMG θα έχει βέβαια και η λιμουζίνα Α-Class, καθώς και οι άλλες προσθιοκίνητες Mercedes που θα ακολουθήσουν.