H Mercedes-AMG C 63 στη Νέα Υόρκη με νέα μάσκα και περίσσειο στιλ


Πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης για την ανανεωμένη εκδοχή της κορυφαία έκδοσης της Mercedes C-Class, η οποία ακολουθεί την ανανέωση των πιο απλών μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/3/2018

Έτσι οι Mercedes-AMG C 63 και C 63 S εμφανίζονται πλέον με τη μάσκα Panamericana, που μέχρι τώρα έδινε το παρόν στην AMG GT, γεγονός που τις διαφοροποιεί περισσότερο από τις άλλες εκδοχές του μοντέλου. Η αλλαγή αφορά και τις τέσσερις εκδόσεις αμαξώματος, παρόλο που η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μόνο από την κουπέ. Η οποία παράλληλα έχει και ελαφρώς διαφοροποιημένους αεραγωγούς και νέας σχεδίασης ζάντες (18 ιντσών στην C 63, 19 στην S), ενώ πολύ μικρές είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό στάνταρ είναι οι επενδύσεις από δερματίνη και η κεντρική οθόνη των 7,0 ιντσών, ενώ τόσο οι δερμάτινες επενδύσεις όσο και οι μεγαλύτερες οθόνες των 10,25 και των 12,3 ιντσών χρεώνονται επιπλέον. Από κει και πέρα το τιμόνι είναι επανασχεδιασμένο, ενώ μπορεί να διαθέτει και μια μικρή οθόνη στην οποία προβάλλεται ποιο από τα συνολικά 6 προγράμματα οδήγησης έχει επιλεγεί -η επιλογή τους από μπουτόν στο τιμόνι χρεώνεται επιπλέον.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V8 των 4.000 cc της μάρκας με τα διπλά turbo, που στην C 63 αποδίδει 476 PS και 650 Νm και στη C 63 S 510 PS και 700 Nm, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε 4,0 και 3,0 sec αντίστοιχα, ενώ οι τελικές ταχύτητες είναι 250 (ηλεκτρονικά περιορισμένα) και 290 km/h. Στην επίτευξη των επιδόσεων συμβάλλει και το καινούργιο κιβώτιο AMG Speedshift MCT 9G με τις 9 σχέσεις, ενώ το πίσω διαφορικό δεν μπλοκάρει πλέον μηχανικά αλλά ηλεκτρονικά.