Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition "φέρνει" τη Formula 1 στο δρόμο


Η πιο γρήγορη Mercedes-AMG με τους 843 PS αποκτά μια ειδική έκδοση εμπνευσμένη από την Formula 1, παρόλο που η χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Toto Wolff και την "παρέα" του.

  • 18/5/2022

Η Mercedes θέλοντας να γιορτάσει τη συμπλήρωση 55 χρόνων της σειράς AMG παρουσιάζει μια ειδική έκδοση που φέρει την -όχι και τόσο σύντομη- ονομασία Mercedes-AMG GT 63 S E Performance F1 Edition και όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας έχει αντλήσει την έμπνευσή της από την αγωνιστική ομάδα της Formula 1.

Στόχος των ανθρώπων της AMG ήταν γεφυρώσουν τον κόσμο των αυτοκινήτων παραγωγής με αυτόν του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, παρόλο που η φετινή χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Toto Wolff και την «παρέα» του.

Η βάση είναι φυσικά η GT 63 S E Performance που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο ως η πρώτη plug-in hybrid λιμουζίνα της φίρμαςενώ τον Φεβρουάριο είδαμε και τη Special Edition που εκτόξευσε την αρχική τιμή των περίπου 200.000€ στις 218.674€. Πλέον με τη νέα ειδική έκδοση η αρχική τιμή φτάνει τις 222.815€ και μπορεί να ανέβει κατά 23.800€ με την επιλογή του πακέτου που αναβαθμίζει την εμφάνισή της.

Τι επιπλέον θα πάρει ο αγοραστής που θα αποφασίσει να βγάλει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το παραπάνω ποσό; Αρχικά θα πάρει ένα αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος Alpine Grey που συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες και αυτοκόλλητα AMG στα πλάγια και συνολικά απογειώνουν την… αιχμηρή προσωπικότητα της πρότασης.  

Στις ζάντες έχουμε ένα σετ των 21 ιντσών με μαύρο-ματ φινίρισμα και κόκκινες λεπτομέρειες που θυμίζουν τους τροχούς της Mercedes-AMG που εκτελεί χρέη Medical Car στη Formula 1.

Το αεροδυναμικό πακέτο έχει αναπτυχθεί στο τούνελ για να προσφέρει ουσιαστικά και όχι μόνο οπτικά, ενώ περιλαμβάνει τεράστιο μπροστινό splitter, επιπλέον αεραγωγούς, σταθερή αεροτομή και έναν ανασχεδιασμένο διαχύτη. Στο εσωτερικό, του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες, επικρατεί μία μαυροκόκκινη αντίθεση με επενδύσεις από δέρμα Nappa και πολλές AMG αναφορές σε διαφορετικά σημεία.

Αναφορικά με το κινητήριο σύνολο δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτά που γνωρίζουμε, με τον 4λιτρο V8 και τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδουν συνδυαστικά 843 PS και 1.400 Nm ροπής. Ο συνδυασμός γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της AMG των 9 σχέσεων.

Οι τυχεροί που θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την ειδική έκδοση θα πάρουν δώρο και μία... κουκούλα εσωτερικού χώρου με το λογότυπο της AMG, για να προστατεύσουν το αμάξωμα από τις απρόσεκτες κινήσεις.