Η Mercedes-AMG GT 63 S σπάει το ρεκόρ στο Nurburgring (video)


Με χρόνο μόλις 7:23.009 λεπτά, η Mercedes AMG GT 63 S εκθρόνισε την Porsche Panamera από τη θέση του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής, στην πολυτελή κατηγορία.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 11/11/2020

Και ο χορός των ρεκόρ καλά κρατεί. Την πολυπόθητη διάκριση του να κατέχεις τον καλύτερο χρόνο στη διασημότερη πίστα του πλανήτη, πολλοί εζήλεψαν. Σε μία κόντρα, λοιπόν, που κρατάει χρόνια, η πρώτη θέση αλλάζει συχνά χέρια. Αναφορικά με τη Mercedes-AMG, κατείχε το ρεκόρ από το 2018, με τη GT. Μέσα στον Αύγουστο που μας πέρασε, ωστόσο, η Porsche -με την ανανεωμένη Panamera- κατάφερε να το ξεπεράσει. Και έτσι, οι άνθρωποι της AMG βάλθηκαν να το διεκδικήσουν πίσω.

Για την ιστορία, η Panamera σημείωσε 7:29.81 λεπτά, στη μεγάλη διαδρομή των 20,8 km, ενώ η Mercedes-AMG GT 63 S του 2021, με οδηγό τον Demian Schaffert, κατάφερε να ρίξει το χρόνο αυτό στα 7:27.800 λεπτά. Σε όσους τώρα υπολογίζουν την -πιο δημοφιλή- εκδοχή των 20,6 χιλιομέτρων της πράσινης κόλασης, ο χρόνος που σημείωσε ήταν 7:23.009.

Η Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC των 639 PS που χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι του ρεκόρ δεν έφερε ειδικές επεμβάσεις βελτίωσης της απόδοσής της, σε σχέση με τα αυτοκίνητα παραγωγής. Διέθετε την εξελιγμένη τετρακίνηση της φίρμας με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το AMG DYNAMICS πακέτο, καθώς και το AMG Aerodynamics Package, που βελτιώνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και περιορίζει ελαφρά την αεροδυναμική αντίσταση.

Αναφορικά με τα ελαστικά που χρησιμοποίησε, ήταν Michelin Pilot Sport Cup2, τα οποία μπορούν και οι απλοί πελάτες της φίρμας να προμηθευτούν, ως προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού. Όσο για το κάθισμα του οδηγού, είχε αντικατασταθεί από ένα μπάκετ, με ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, για ευνόητους λόγους. Και εδώ κάπου τελειώνουν τα λόγια. Εάν θέλετε να δείτε την προσπάθεια του Schaffert για την κατάρριψη του ρεκόρ, δεν έχετε παρά να πατήσετε το play στο βίντεο που ακολουθεί.