Η Mercedes-AMG GT Black Series φτάνει τους 1051 ίππους χάρη στη RENNtech


Η RENNtech ανέλαβε να «απογειώσει» τη Mercedes-AMG GT Black Series, τόσο τεχνικά, όσο και αισθητικά.

  • 28/6/2022

Η γερμανική RENNtech έχει παράδοση στη βελτίωση των εκδόσεων Black Series διαφόρων μοντέλων της Mercedes-AMG, όπως είναι η CLK, η SL 65 και η SLS. 

Το νέο της πόνημα είναι το πακέτο RENNtech R3 που προσφέρεται για την AMG GT Black Series, αυξάνοντας τις επιδόσεις της και αλλάζοντας την όψη της.

Κάτω από το καπό, η RENNtech αναβάθμισε το λογισμικό του ECU, προσέθεσε δύο νέα turbo και νέα φίλτρα αέρα από την BMC, με αποτέλεσμα ο 4λιτρος, V8 κινητήρας να αποδίδει πλέον 1051 ίππους και 1127 Nm ροπής, σε αντίθεση με τους 720 ίππους και τα 800 Nm ροπής της εργοστασιακής έκδοσης.

Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, με τα 0-100 km/h να επιτυγχάνονται σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 352 km/h.

Αισθητικά, η RENNtech έχει «χτίσει» πάνω στο ήδη εντυπωσιακό look της GT Black Series, με νέες ζάντες σε χρώμα Machine Black, που συνδυάζονται τέλεια με το μαύρο αμάξωμα και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες, όπως είναι οι δαγκάνες των φρένων και το ίδιο το roll cage στο εσωτερικό. 

Το πακέτο RENNtech R3 διατίθεται ήδη σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστή η τιμή.