H Mercedes-AMG GT Black Series μπορεί και να ξεπερνά τα 700 PS


Από ότι φαίνεται η κορυφαία εκδοχή του υπεραυτοκινήτου της Mercedes είναι κυριολεκτικά προ των πυλών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/8/2019

H Mercedes έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής πολλές εκδόσεις του super car της, της AMG GT, ενώ έχει δοκιμάσει και περισσότερες που δεν έχουν περάσει το στάδιο του πρωτότυπου. Κανένα από αυτό δεν ήταν η κορυφαία Black Series, ενώ τελευταία έχουν κάνει την εμφάνισή τους φωτογραφίες μιας καμουφλαρισμένης και μάλιστα έντονα GT.

Η οποία φημολογείται πως είναι πράγματι η Black Series. Και αυτό γιατί διαθέτει κάποια ιδιαίτερα γνωρίσματα που συγκλίνουν προς αυτό, με βάση βέβαια και όσα ξέρουμε από τις Black Series άλλων μοντέλων της μάρκας που έχουν προηγηθεί.

Έτσι ενδεικτική είναι η οροφή από ανθρακονήματα που μειώνει το βάρος και κατεβάζει ακόμα πιο χαμηλά το κέντρο βάρους, ενώ τα εξογκώματα και οι εισαγωγές αέρα στο καπό είναι χαρακτηριστικές για έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης, ο οποίος έχει και μεγαλύτερες ανάγκες ψύξης.

Ο κινητήρας πάντως και της Black Series δεν θα είναι άλλος από τον V8 των 4.000 cc με τα διπλά turbo, ο οποίος εδώ θα χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον στην ισχυρότερη μέχρι στιγμής εκδοχή του. Η οποία είναι αυτή των 640 PS που κινεί την AMG GT 63 S four-door coupe.

Οι φήμες πάντως, που πάντα υπάρχουν, κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερα από 700 PS κάτω από το καπό της Mercedes-AM GT Black Series.