H Mercedes AMG SL είναι σχεδόν έτοιμη! [Spy Photos]


Η νέα γενιά της SL επιστρέφει με μαλακή οροφή, 6κύλινδρα σύνολα και έναν κορυφαίο V8 twin-turbo.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 12/5/2021

H Mercedes AMG SL είναι όλο και πιο κοντά στο ντεμπούτο της και έχουμε μερικές αποκλειστικές νέες φωτογραφίες που δείχνουν δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται γύρω από το Nürburgring. Το απόλυτο σε πολυτέλεια roadster της Mercedes-Benz αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2021.

Η νέα γενιά της SL πρόκειται να επιστρέψει στο τέλος του 2021 σαν μοντέλο του 2022 παρότι παγκοσμίως οι πωλήσεις των sport αυτοκινήτων με σκληρή οροφή μειώνονται. Η δηλωμένη διάθεση της Mercedes όμως να κρατήσει την SL «ζωντανή», έδωσε τις πρώτες καμουφλαρισμένες φωτό της νέας SL, με το ολοκαίνουργιο 4θέσιο GT να είναι έτοιμο να κλέψει καρδιές.

Η SL νέας γενιάς θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Mercedes-AMG GT, ενώ θα επιστρέψει σε μια μαλακή υφασμάτινη οροφή με διάταξη "2 συν 2" θέσεων στο εσωτερικό, αντί της Vario Roof, με την οποία ήταν εφοδιασμένη η παλιότερη έκδοση του μοντέλου.

Σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα του αυτοκινήτου, εκτός από το V8 σύνολο που καλύπτει ήδη τις προδιαγραφές Euro 7, περιμένουμε να δούμε 6κύλινδρα και 8κύλινδρα σύνολα και ίσως ένα υβριδικό SL. Οι SL43 και SL53 πιθανόν να εξοπλίζονται με έναν 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο, όταν η πιο ισχυρή SL63 αναμένεται να έχει κάτω από το καπό τον 4,0λιτρο V8 twin-turbo από την AMG GT. Η Mercedes έχει δηλώσει μάλιστα ότι η μόνη επιλογή στη μετάδοση θα είναι το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίλιτρη αλλά πανίσχυρη η νέα Mercedes C63 AMG

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.