H Mercedes-AMG SL θα έχει και τετρακύλινδρα μοτέρ!


Οι τελευταίες πληροφορίες για την ολοκαίνουργια SL που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 αναφέρουν μικρού κυβισμού εξηλεκτρισμένα μοτέρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: kolesa.ru
  • 16/12/2020

Ένα από τα πιο εμβληματικά roadster δεν είναι άλλο από το μεγάλο αστέρι της Mercedes, την SL, που από του χρόνου θα γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Αυτή την φορά όμως την εξέλιξη και την παραγωγή της έχει αναλάβει το τμήμα AMG που θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά της SL και την οδηγική απόλαυση.

Με τις οκτακύλινδρες εκδόσεις να θεωρούνται δεδομένες η είδηση στη νέα SL αφορά στο τετρακύλινδρο μοτέρ που θα υπάρχει κάτω από το καπό. Πιθανότατα θα συνδυάζονται με υβριδική τεχνολογία ή ακόμη και με plug-in σύστημα και λογικά η χωρητικότητα τους θα είναι στα δύο λίτρα.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχει η κορυφαία έκδοση SL 73e με μια PHEV διάταξη συνολικής ισχύος 800 PS όπου ένα ηλεκτρικό μοτέρ 200 PS θα συνδυάζεται με έναν twin-turbo V8. Για την αμερικανική αγορά ίσως και να υπάρχουν εξηλεκτρισμένες εξακύλινδρες εκδόσεις.

Μια εξίσου σημαντική είδηση είναι πως μετά από περίπου δύο δεκαετίες και δύο γενιές με σκληρή μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή η νέα SL θα έχει μια παραδοσιακή υφασμάτινη που θα είναι λιγότερο πολύπλοκη κατασκευαστικά και ελαφρύτερη. Η νέα SL που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί στα νέας γενιάς GT μοντέλα της εταιρίας.