H Μercedes ανανεώνει την AMG GT με έκδοση και για πίστα (Video)


To supercar της Mercedes αποκτά νέα εμφάνιση, αρκετές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη και μία νέα έκδοση για εκείνους που θέλουν κάτι πιο κοντά σε αγωνιστικό πίστας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 6/12/2018

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα γενιά της AMG GT. Στην ουσία πρόκειται πλέον για μία "οικογένεια" μοντέλων του συγκεκριμένου supercar, καθώς εκτός από την κουπέ έκδοση, υπάρχει η κάμπριο αλλ΄ακαι η νέα AMG GT R Pro η οποία έχει ένα πιο πισταδόρικο στήστιμο για όσους θα ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν σε ένα track day.

H συγκεκριμένη έκδοση φέρνει αρκετή από την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η εταιρία με τα αγωνιστικά AMG GT3 και GT4, ενσωματώνοντας καίριες αλλαγές στην ανάρτηση, στην αεροδυναμική του αμαξώματος, το βάρος της κατασκευής και την αισθητική του αμαξώματος.

Για παράδειγμα υπάρχουν νέα ελατήρια η σκληρότητα των οποίων μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με ένα ειδικό κουμπί πάνω στο αμορτισέρ, ενώ ρυθμιζόμενες είναι και οι αντιστρεπτικές τόσο εμπρός όσο και πίσω (η πρώτη είναι κατασκευασμένη από carbon fiber). Το στήσιμο της ανάρτησης είναι πλέον πολύ πιο κοντά στις απαιτήσεις της οδήγησης σε μία πίστα, ενώ το κάτω μέρος του αμαξώματος είναι καλυμμένο από μία ενιαία επιφάνεια carbon fiber με στόχο την βελτίωση της αεροδυναμικής αλλά και της ακαμψίας του αμαξώματος. 

Υπάρχουν επίσης κεραμικά φρένα ως στάνταρ και ειδικές πανάλαφρες αλουμινένιες ζάντες αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο. Η εν λόγω έκδοση έχει αρκετές αεροδυναμικές επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία και νέες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα αλλά και για αύξηση των αεροδυναμικών φορτίων. Ενδεικτικό της όλης προσπάθειας είναι το γεγονός ότι η AMG GT R Pro έκανε χρόνο 7:04.632 στο Nurburgring.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη "οικογένεια" του AMG GT υπάρχουν αρκετές αισθητικές αλλαγές και κάποια νέα στοιχεία, όπως τα LED φωτιστικά σώματα. Το πίσω diffuser είναι επίσης διαφορετικό ενώ διαφορετικό σχήμα έχουν και οι εξατμίσεις. Οι αλλαγές στο εσωτερικό αφορούν τη νέα οθόνη 12,3 ιντσών μαζί με μία δεύερη οθόνη 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Εξελιγμένος είναι και ο πίνακας οργάνων που έχει πολλά modes λειτουργίας, μεταξύ αυτών και ένα για σπορ οδήγηση μέσα σε πίστα. 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, σημαντικό είναι το στοιχείο της αναβάθμισης των modes λειτουργίας του αυτοκινήτου, στα οποία έχει προστεθεί το "AMG Dynamics". Το συγκεκριμένο mode προσομοιάζει καλύτερα την λειτουργία του αυτοκινήτου σε χρήση μέσα στην πίστα, επεμβαίνοντας σε διάφορα μηχανικά και  ηλεκτρονικά μέρη, και εξασφαλίζοντας την μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση για τον οδηγό στην σπορ οδήγηση.

Ο κινητήρας παραμένει ο V8 των 4.0 λίτρων, που χάρη στην χρήση twin turbo αποδίει 476 ίππους για την απλή έκδοση GT, 522 ίππους για 522 άλογα και ΑMG GT C με 557 άλογα.  Η κορυφαία έκδοση GT R Pro φθάνει στους 585 ίππους και τα 700 Νm ροπής.