Η Mercedes άνοιξε την πρώτη της έκθεση αποκλειστικά για EV, αλλά όχι στη Γερμανία


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και η γερμανική εταιρεία διαθέτει εξειδικευμένους υπαλλήλους για να λύσουν κάθε απορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Facebook Mercedes-Benz Japan / www.mercedes-benz-yokohama.jp
  • 7/12/2022

Η Mercedes ρίχνει μεγάλο βάρος στην ηλεκτροκίνηση, έχει ήδη λανσάρει τη σειρά EQ και στοχεύει να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της μέχρι το 2030. Πλέον προχώρησε σε άλλη μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία, καθώς άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία η οποία πουλά αποκλειστικά EV.

Πρόκειται για την «Mercedes EQ Yokohama», η οποία βρίσκεται στην Yokohama της Ιαπωνίας, νότια του Tokyo, στην επαρχία Kanagawa. Με έκταση 1.221 τετραγωνικών μέτρων, ο εκθεσιακός χώρος Mercedes EQ Yokohama φιλοξενεί πέντε μοντέλα Mercedes EQ, συμπεριλαμβανομένου της κορυφαίας Mercedes EQS, με δυνατότητα να προστεθούν άλλα δύο.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν σε test drive τα μοντέλα που επιθυμούν, αλλά και να παραλάβουν το αυτοκίνητο που αγόρασαν από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, η οποία διαθέτει και τρεις μονάδες φορτιστών CHAdeMO.

Το συγκρότημα της γερμανικής εταιρείας διαθέτει και συνεργείο με πέντε θέσεις για έλεγχο και επιδιόρθωση οχημάτων, αλλά και εξοπλισμό V2H που κάνει προεπισκόπηση για τον κύκλο ζωής των EV. Στο μέλλον θα τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ, με αποτέλεσμα ο εκθεσιακός χώρος να είναι σε θέση να αντλεί ενέργεια από φυσικές και ανανεώσιμες πηγές.

Όπως είναι λογικό, υπάρχουν ήδη εξειδικευμένοι τεχνικοί για τη σειρά EQ της Mercedes, έτοιμοι να λύσουν όλα τα ερωτήματα που θα έχουν οι υποψήφιοι πελάτες σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Επιπλέον, η Mercedes παρουσίασε και την υπηρεσία MB Rent, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσουν ένα μοντέλο EQ αλλά και να το χρησιμοποιήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι υψηλές στην Ιαπωνία, με τους εγχώριους κατασκευαστές να κυριαρχούν στην αγορά. Ωστόσο τον Νοέμβριο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός Ιαπωνίας πούλησαν 2.357 EV στη χώρα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 10% των συνολικών πωλήσεων εισαγόμενων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ένωση Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (JAIA).

Από την πλευρά της, η Mercedes πούλησε 51.722 αυτοκίνητα όλων των τύπων στην Ιαπωνία πέρυσι, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις ξένες εταιρείες οχημάτων.