H Mercedes-Benz GLS κάνει ντεμπούτο με Twin-Turbo V8 και χώρους για έως 7 άτομα


Πρόκειται για το κορυφαίο SUV της γερμανικής εταιρίας που παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/4/2019

Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχαμε δει από την πρόωρη διαδικτυακή διαρροή η νέα GLS είναι ένα μεγάλο SUV που ξεπερνά σε μήκος τα πέντε μέτρα (για την ακρίβεια φτάνει τα 5.207 mm). Σχεδιαστικά έχει υιοθετηθεί το στιλ της μικρότερης GLE και πρόκειται για την απάντηση απέναντι στην BMW X7.

Στα όπλα της GLS τάσσονται οι τεράστιοι χώροι που εγγυάται το μεγάλο μεταξόνιο των 3.135 mm προσφέροντας αχανείς χώρους για πέντε, έξι ή επτά άτομα με την προσθήκη μιας τελευταίας σειράς καθισμάτων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες 12,3’’ με την διάταξη να μας παραπέμπει στην S-Class και την E-Class. Πρόκειται για το γνωστό πλέον σύστημα πολυμέσων MBUX που προσφέρει υψηλά επίπεδα χρηστικότητας, πλήθος πληροφοριών στις δύο οθόνες και πλήρη συνδεσιμότητα.

Εννοείται πως υπάρχει πλήρη συμβατότητα με smartphones, υπάρχουν έως 9 θύρες USB, δύο ακόμη πίσω οθόνες MBUX 11,3’’, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με μεσαία συρόμενη σειρά και τελευταία ηλεκτρικά αναδιπλούμενη για μέγιστο χώρο έως 2.400 lt κ.α.

Ενδεικτικό των χώρων είναι πως η Mercedes αναφέρει πως στις δύο τελευταίες πίσω θέσεις (σε επταθέσια διάταξη) μπορούν να βολευθούν επιβάτες αναστήματος έως 1,94 m! Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλα τα κομφόρ, όπως κλιματισμός πέντε ζωνών, θερμαινόμενα καθίσματα με μασάζ κ.α.

Η GLS θα διατίθεται στάνταρ αυτόματα κιβώτια 9 σχέσεων και με τετρακίνηση 4MATIC που μπορεί να συνδυαστεί και με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού. Η GLS 450 4MATIC έχει έναν εξακύλινδρο με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και προσφέρεται εκτός Ευρώπης με 367 PS και 500 Nm (με επιπλέον ισχύ 22 PS και 250 Nm από το EQ Boost).

Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην GLS 580 4MATIC, η οποία εφοδιάζεται με V8 τετράλιτρο βενζίνης (και εδώ με EQ Boost) και αποδίδει 489 PS και 700 Nm. Από πλευράς diesel υπάρχουν οι τρίλιτρες εξακύλινδρες σ σειρά εκδόσεις GLS 350d και GLS 450d με 286 PS / 600 Νm και 330 PS / 700 Nm), αντίστοιχα.

Προαιρετικά το τεχνολογικό υπόβαθρο της GLS περιλαμβάνει διάφορα συστήματα όπως την αερανάρτηση, το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου τρέιλερ (με μέγιστο ρυμουλκούμενο 3,5 tn), το σύστημα βελτίωσης απόσβεσης Road Surface Scan που ανιχνεύει συνεχώς το οδόστρωμα, το Curve που προσαρμόζει στις στροφές το σασί, το E-Active Body Control που ρυθμίζει ανάλογα την αερανάρτηση κ.α.