Η Μercedes-Benz νέα γραμμή παραγωγής στην Κίνα


Οι συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και των εκπροσώπων της κινέζικης κυβέρνησης για την κατασκευή γραμμή παραγωγής και επιβατικών αυτοκινήτων είχε αίσιο τέλος. Συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου υπεγράφη συμφωνία...
  • 6/5/2004
&00 Οι συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και των εκπροσώπων της κινέζικης κυβέρνησης για την κατασκευή γραμμή παραγωγής και επιβατικών αυτοκινήτων είχε αίσιο τέλος. Συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο της DaimlerChrysler, κο Jurgen E. Schrempp και σε εκπροσώπους της NDRC (Chinese National Development and Reform Commission) για να προχωρήσει η διαδικασία παραγωγής 25.000 ετησίως αυτοκίνητων με αμάξωμα sedan. Οι δύο σειρές που θα κατασκευάζονται θα είναι η ανανεωμένη C-Class αλλά και η E-Class σε εργοστάσιο στην περιοχή του Beijing.
"Η παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στην Κίνα αποτελεί το κλειδί της στρατηγικής για την αύξηση των πωλήσεων μας στην Ασία αλλά και στην αγορά της Κίνας", αυτό δήλωσε ο κος Jurgen E. Schrempp οποίος είχε συνάντηση και με τον Κινέζο πρωθυπουργό.
"Πριν από 20 χρόνια ήμασταν οι πρωτοπόροι στην Κίνα, αφού εγκαταστήσαμε γραμμή παραγωγής σε συνεργασία με Κινέζους, την Beijing Jeep. Για το μέλλον επιδιώξή μας είναι να κερδίσουμε το πλεονέκτημα σε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε μία ταχύτητα αναπτυσσόμενη αγορά", πρόσθεσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz.

Βασίλης Χειλάκης