Η Mercedes-Benz στοχεύει Porsche και Tesla, με σπορ ηλεκτρικά


Σύμφωνα με όσα δήλωσε Ola Källenius, ο Πρόεδρος της Mercedes-Benz, η γερμανική εταιρεία προετοιμάζεται για τη δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, κάποια από τα θα ανήκουν στη σπορ κατηγορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/10/2020

Η Mercedes-Benz έχει ήδη εμπλακεί στη δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων –η EQC είναι η πρώτη έμπρακτη απόδειξη. Αν και άργησε σχετικά να το πράξει, συγκριτικά με τις υπόλοιπες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία προς τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση ισχυροποιείται διαρκώς. Αυτό επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο κ. Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, καθώς και Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Daimler Truck AG.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο κ. Källenius είπε: «Έχουμε μια πολύ ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και ελκυστικότατων σπορ αυτοκινήτων. Και τα οχήματα σπορ επιδόσεων θα γίνουν ηλεκτρικά, επίσης». Αυτό υποδηλώνει ότι η Mercedes-Benz έχει συμπεριλάβει (ή σκοπεύει να το κάνει σύντομα) στα προγράμματα εξέλιξης νέων μοντέλων και τη δημιουργία οχημάτων επιδόσεων τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Το παράδειγμα της Porsche με την Taycan έδειξε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό με επιτυχία, παρότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σε αρχικό στάδιο ακόμη. Επίσης, η πρωτοπορία της Tesla με τη δημιουργία μοντέλων που παρέχουν σχετικά ικανοποιητική πρακτικότητα στις καθημερινές μετακινήσεις και καλές επιδόσεις αποτελεί ανταγωνιστικό στόχο και για τη γερμανική εταιρεία.

Αφενός η αναγκαιότητα να μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και αφετέρου η προετοιμασία του αγοραστικού κοινού στην ιδέα ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το επόμενο «βήμα» στην Αυτοκινητοβιομηχανία, θα φέρει και τη Mercedes-Βenz στην κατάσταση να θέλει να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο αναμένεται κάποιο νέο supercar μοντέλο της το οποίο να έχει τον χαρακτήρα, τις επιδόσεις, και τα δυναμικά χαρακτηριστικά που εκ κατασκευής προσδιορίζουν ένα δημιούργημα της Mercedes-AMG.