Η Mercedes-Benz θα μειώσει την γκάμα της στις ΗΠΑ


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, τα στελέχη της Mercedes-Benz πρόκειται να σταματήσουν την πώληση τουλάχιστον επτά μοντέλων και εκδόσεων αυτών στις ΗΠΑ εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεών τους στην εκεί αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/7/2020

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου μεταξύ του κ. Nicholas Speeks, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ, και στελεχών και αντιπροσώπων αυτής εκεί, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η πιθανότητα να μειωθεί ο αριθμός των μοντέλων και των εκδόσεων αυτών που διατίθενται επί αμερικανικού εδάφους, εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεών τους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της τηλεσυζήτησης δεν καθορίστηκε ποια θα είναι αυτά ή από πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Όμως, όπως είπε στέλεχος της εταιρείας το οποίο γνωρίζει λεπτομέρειες και θέλησε να παραμείνει ανώνυμο, το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά στη διακοπή πωλήσεων επτά μοντέλων στις ΗΠΑ, αριθμός που ίσως είναι μεγαλύτερος εάν απαιτηθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η περικοπή θα αφορά στις S-Class Coupé και Cabriolet, τη CLS και κάποιο από τα μοντέλα της σειράς AMG GT.

Επισήμως, η Mercedes-Benz αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες. Όμως, είναι δεδομένο ότι οι πωλήσεις σε ορισμένα μοντέλα της έχουν μειωθεί εκεί. Βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μειωθεί κατά 37% οι πωλήσεις των πολυτελών τετράθυρων, coupé και cabriolet οχημάτων στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και αυτές των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Αντιθέτως, στο χρονικό διάστημα αυτό, στην αμερικανική αγορά αυξήθηκαν κατά 73% οι πωλήσεις των μεγάλων πολυτελών SUV αυτοκινήτων.

Πάντως, τα στελέχη της Mercedes-Benz είναι αισιόδοξα ότι η μείωση των μοντέλων δεν θα σημάνει και την απώλεια πωλήσεων καθώς η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως η EQC για παράδειγμα, θα αντισταθμίσει τον αριθμό τους και θα μετατοπίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.