Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της με τρία νέα PHEV


Τόσο η CLA και στις δύο εκδόσεις αμαξώματός της, όσο και η GLA αποκτούν plug-in υβριδικές εκδοχές με σημαντικές δυνατότητες καθαρά ηλεκτρικής κίνησης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2020

Τα μικρά, προσθιοκίνητα μοντέλα της Mercedes αποκτούν και άλλες plug-in υβριδικές εκδόσεις, η οποία προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες των A και B Class. ‘Έτσι, λοιπόν, μέσα στην άνοιξη θα μπορεί κανείς να αποκτήσεις PHEV εκδοχές της CLA, τόσο της τετράθυρης κουπέ όσο και της Shooting Brake, καθώς και την ολοκαίνουργιας, δεύτερης γενιάς της GLA.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις ονομάζονται σε κάθε περίπτωση 250e και το σύστημα πρόωσής τους αποτελείται, όπως και στις αντίστοιχες Α και Β 250e που προηγήθηκαν, από το γνωστό τετρακύλινδρο των 1,33 lt, ένα ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 15,6 kWh.

Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 218 PS και 450 Nm και η μπαταρία εξασφαλίζει στη CLA 250e δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης κατά WLTP από 60 έως και 69 χιλιόμετρα, στην αντίστοιχη Shooting Brake από 58 έως και 68 και στην GLA 250e από 53 έως και 61 χιλιόμετρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Mercedes to 90% των καθημερινών μετακινήσεων θα μπορεί να γίνει καθαρά ηλεκτρικά.

Προκειμένου το πορτμπαγκάζ να μην επηρεαστεί σημαντικά οι μηχανικοί της Mercedes άλλαξαν την διαδρομή της εξάτμισης και τοποθέτησαν το ρεζερβουάρ στον πίσω άξονα ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ικανό χώρο για να χωρέσουν οι μπαταρίες.