Η Mercedes εξελίσσει την EQB που θα κυκλοφορήσει του χρόνου


Η ηλεκτρική έκδοση της GLB θα είναι το δεύτερο και οικονομικά πιο προσιτό SUV μηδενικών ρύπων της Mercedes μετά την EQC.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2019

Το δεύτερο πιο μικρό SUV της Mercedes, η GLB, παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, μαζί με την έκδοσή της από την AMG, τη GLB 35 4MATIC, που είναι και το πρώτο επταθέσιο μοντέλο του εργοστασιακού βελτιωτή της Mercedes.

Οι εκδοχές όμως της GLB δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ακολουθήσει τόσο η κορυφαία AMG, η GLB 45 όσο και η EQB. H οποία όπως φαντάζεστε και όπως λέει και το όνομά της θα είναι πλήρως ηλεκτρική και αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δοκιμάζεται εντατικά στους δρόμους, ενώ από τις πρώτες κατασκοπευτικές της φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν πως η εικόνα της δεν διαφοροποιείται από αυτήν των συμβατικών εκδόσεων της GLB. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση θα εντοπίζεται βέβαια στη μάσκα, η οποία θα είναι κλειστή μιας και δεν υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες ψύξης με ένα συμβατικό κινητήρα.

Κάτι που πέρα από το ότι εξασφαλίζει την απαραίτητη διαφοροποίηση, ειδικά σε συνδυασμό με το φωτισμό της, βελτιώνει και την αεροδυναμική της. Η οποία με τη σειρά της έχει θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται περίπου στα 500 χιλιόμετρα.

Η παρουσία των μπαταριών θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα την απουσία της τρίτης σειράς καθισμάτων, ενώ το σημαντικό είναι πως η EQB θα είναι σημαντικά πιο φτηνή σε σχέση με την EQC.