Η Mercedes μας συμβουλεύει πως να περνάμε μέσα από νερό (Video)


Mε όχημα την νέα G-Class η Μercedes συνεχίζει τα εντατικά μαθήματα για την off road οδήγηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/1/2019

Ένα ακόμα video με την G-Class και τα απλά μαθήματα για off road οδήγηση από την Mercedes-Benz, αυτή την φορά στην διάσχιση ενός μεγάλου λάκκου με νερό.

Τα βήματα σύμφωνα με την Mercedes είναι τρία: Πρώτα ελέγχουμε με ένα ξύλο το βάθος του περάσματος, ει δυνατόν σε όλο το μήκος του, γνωρίζοντας βέβαια ποιές είναι οι δυνατότητες του οχήματός μας (στην G-Class είναι 70 πόντοι νερού). 

Δεύτερον: Διατηρούμε σταθερή μικρή ταχύτητα κατά την διάσχιση, για να μην σηκώσουμε πολύ νερό και δεν σταματάμε για να μην μας προλάβει το κύμα από την πίσω πλευρά. Φροντίζουμε να κινούμαστε σε ευθεία γραμμή αποφεύγοντας τις τιμονιές και τις περιττές κινήσεις.

Τρίτο και πιο σημαντικό: Μόλις βγούμε στο στεγνό δρόμο φροντίζουμε να επαναφέρουμε τα φρένα σε κατάσταση λειτουργίας, φρενάροντας ελαφρά ώστε να φύγει το νερό και η λάσπη. Επίσης καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να "καθαρίσουμε" τα ελαστικά μας από την λάσπη κάνοντας αν μας επιτρέπει το έδαφος μικρές απότομες επιταχύνσεις. 

Τώρα βέβαια αν έχετε φθάσει να αγοράσετε μία G-Class και δεν γνωρίζετε τα στοιχειώδη μιας απλής βόλτας εκτός δρόμου, τότε μάλλον την έχετε πάρει για άλλους λόγους από το να διασχίζετα νερόλακκους στη μέση του πουθενά.