Η Mercedes μειώνει την παραγωγή της λόγω έλλειψης chip


Τρία εργοστάσια της Mercedes στη Γερμανία και ένα στην Ουγγαρία επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη κρίση έλλειψης ηλεκτρονικών chip. Γιατί δίνεται προτεραιότητα στην παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων.

  • 28/7/2021

Η Daimler μειώνει την παραγωγή της Mercedes-Benz σε τρία εργοστάσια στη Γερμανία και σταματά προσωρινά την παραγωγή του εργοστασίου της στην Ουγγαρία λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εισήγαγε επίσης ένα νέο πρόγραμμα με μειωμένους χρόνους εργασίας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα που αφορά τους υπαλλήλους της στα εργοστάσια της Mercedes στο Sindelfingen, στο Rastatt και στη Βρέμη στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, στο Rastatt η παραγωγή θα μειωθεί μέχρι το τέλος και της επόμενης εβδομάδας, ενώ στο Sindelfingen και στη Βρέμη, η παραγωγή θα μειωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, το εργοστάσιο στο Kecskemet της Ουγγαρίας θα σταματήσει την παραγωγή του ολοκληρωτικά για τρεις εβδομάδες μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Η Daimler δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε ακόμα να δώσει μία ασφαλή πρόβλεψη για το πότε θα λυθεί το έλλειμμα στην τροφοδοσία ορισμένων εξαρτημάτων και ημιαγωγών.

«Η κατάσταση παραμένει ασταθής και επανεξετάζουμε συνεχώς τι σημαίνει αυτό για την παραγωγή της Mercedes-Benz», δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler στην Automotive News Europe.

Στο Sindelfingen, η παραγωγή έχει σταματήσει μόνο σε ορισμένες περιοχές και η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει κανονικά τα εξαιρετικά κερδοφόρα μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα. Στο εργοστάσιο του Sindelfingen κατασκευάζονται η sedan S-Class, η Mercedes-Maybach S-Class και το πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές sedan EQS, η παραγωγή των οποίων δεν επηρεάζεται.