Η Mercedes παραδέχεται πως υπερέβαλε με τα "μικρά" μοντέλα της


Η γκάμα της Mercedes-Benz περιλαμβάνει ήδη 8 μοντέλα που στο μάλλον θα γίνουν έντεκα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 9/10/2020

Τελικά η online παρουσίαση της στρατηγικής της Mercedes έβγαλε πολλές περισσότερες ειδήσεις από αυτές που ενδεχόμενα θα περίμενε κανείς. Έτσι για παράδειγμα ο επικεφαλής του ομίλου της Daimler και φυσικά και της Mercedes, Ola Kallenius, δήλωσε πως «ίσως υπερβάλαμε και καλύψαμε τα πάντα».

Τι εννοούσε; Μα την κόμπακτ κατηγορία, όπου η Mercedes δηλώνει το παρόν με ούτε λίγο ούτε πολύ 8 διαφορετικά μοντέλα: τις Α-Class Hatchback και Sedan καθώς και την επιμηκυμένη έκδοση της τελευταίας στην Κίνα, την B-Class, τις CLA και CLA Shooting Brake και φυσικά τις GLA και GLB. Και φυσικά δεν τελειώσαμε μιας και στο άμεσο μέλλον θα προστεθούν στην ίδια κατηγορία οι πλήρως ηλεκτρικές EAQ και EQB καθώς και το βαν της T-Class.

Ο Ola Kallenius δεν είναι ο μόνος που βρίσκει υπερβολή τη ύπαρξη τόσο πολλών οικονομικά προσιτών μοντέλων, ειδικά από τη στιγμή που η Mercedes είναι μια premium μάρκα, ενώ λέει χαρακτηριστικά «οι πιο πολλές από τις προσπάθειές μας δεν πρέπει να κατευθύνονται προς τα εκεί. Δεν θα πρέπει να ανταγωνιζόμαστε τους μαζικούς κατασκευαστές».

Τα παραπάνω αφορούν πάντως το μάλλον της γκάμας της Mercedes μιας και η θέληση είναι η αναβάθμιση και όχι η κατάργηση κάποιου από τα υπάρχοντα μοντέλα. Άλλωστε ποιος θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο από τη στιγμή που το 2019 αποτέλεσαν το 25% των συνολικά 2,38 εκατομμυρίων οχημάτων που πούλησε συνολικά η Mercedes;