Η Mercedes ποντάρει στις μπαταρίες των Κινέζων


Στα χέρια της κινεζικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών είναι οι τύχες των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Mercedes-Benz και η επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση αυτονομίας 700 χιλιομέτρων.

  • 5/8/2020

H Daimler ενισχύει τους δεσμούς με τον μεγαλύτεροκατασκευαστή μπαταριών στον πλανήτη, ευελπιστώντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα καταφέρει να καλύψει την χαοτική απόσταση που τη χωρίζει σήμερα από την Tesla.

O λόγος για την CATL, ο ρόλος της οποίας προμηνύεται κομβικός για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στο άμεσο μέλλον καθώς αποτελεί τον βασικό προμηθευτή μπαταριών των μεγαλύτερων και σημαντικότερων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ανάμεσα σε αυτές η Tesla, όπως άλλωστε και η Daimler, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει τους δεσμούς που τη συνδέουν με την CATL συμμετέχοντας από κοινού στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν -μεταξύ άλλων- την αύξηση της αυτονομίας.

Με λίγα λόγια, η Mercedes-Benz έχει ποντάρει το μέλλον την ηλεκτρικών προτάσεών της στην κινεζική CATL και σε μια συνεργασία που θα τις εξασφαλίσει πρόσβαση σε μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομία και αντοχής.

Από την CATL θα προέρχονται οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας το κορυφαίου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Mercedes-Benz (βλέπε EQS), η αυτονομία του οποίου θα ξεπερνά, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Daimler, τα 700 χιλιόμετρα.

"Σκοπεύουμε να ηγηθούμε στον τομέα της τεχνολογίας των  μπαταριών, συνεπώς μοιραζόμαστε τώρα τη δική μας ειδίκευση στην έρευνα και εξέλιξη με με τολμηρούς συνεργάτες", ήταν η δήλωση που συνόδευσε την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Daimler και την CATL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CATL κατασκευάζει ήδη ένα εργοστάσιο σε ευρωπαϊκό έδαφος και δη στη Γερμανία όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι στρατηγικοί συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Tesla.

Διαβάστε ακόμα:

Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

Το “Tesla Killer” της Mercedes είναι εδώ!