H Mercedes θα εισάγει αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από την Ινδία


Οι δασμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα φέρνει την Ινδία στο προσκήνιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/9/2018

Στον εμπορικό «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump όλη η προσοχή σε ότι αφορά την επιβολή δασμών και φόρων στρέφεται στα είδη που προέρχονται από την Κίνα και της βιομηχανίες της. Και εδώ τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν την εξαίρεση, μόνο που συνήθως μιας αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εργοστάσια σε μια μόνο χώρα γενικά και της Ασίας, όπου και το κόστος παραγωγής είναι πιο χαμηλό, ειδικά.

Η Mercedes δεν αποτελεί εδώ την εξαίρεση και έτσι από εδώ και στο εξής θα εισάγει στις ΗΠΑ την GLC όχι πια από την Κίνα αλλά από το εργοστάσιό της στη Δυτική Ινδία. Μάλιστα αυτό αναμένεται να γίνει πολύ άμεσα, ήδη από τον επόμενο βήμα.

Η γερμανική εταιρεία πάντως δεν θα είναι η μόνη που θα επιλέξει κάποια από τα μοντέλα της που πωλούνται στις ΗΠΑ να είναι ινδικής κατασκευής. Η Ford για παράδειγμα ήδη εισάγει το EcoSport από τη μεγάλη ασιατική χώρα, ενώ η General Motors μπορεί να μην έχει πει ακόμα κάτι επίσημα αλλά έχει την παραγωγή της στην Ινδία προκειμένου να καλύπτονται και εξαγωγές.

Η εξέλιξη αυτή αφενός αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για την Ινδία προκειμένου να ισχυροποιήσει και άλλο τη θέση της ως αυτοκινητοπαραγωγός χώρα και αφετέρου αποδεικνύει πόσο χωρίς ουσία είναι τα μέτρα που έχει επιβάλλει ο Trump.