H Mercedes θα πληρώσει 13 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ για τις ανακλήσεις


Η υπόθεση αφορά την ανάκληση περίπου 1,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και ήρθε μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  • 19/12/2019

Σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια και θα βρεθεί εμπρός σε πρόστιμο ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων εάν δεν συμμορφωθεί με όσα έχουν συμφωνηθεί.

Η NHTSA δήλωσε ότι η Mercedes-Benz USA δεν κατάφερε να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες έγκαιρα σε κάποιες ανακλήσεις, δεν υπέβαλε όλες τις εκθέσεις και δεν ξεκίνησε τουλάχιστον δύο ανακλήσεις εγκαίρως.

Από την πλευρά της, στέλεχος της Mercedes-Benz USA δήλωσε "δεν κάναμε εσκεμμένα κάτι λάθος, αλλά δυστυχώς χάσαμε ορισμένες προθεσμίες για να ενημερώσουμε τον οργανισμό για τα μέτρα που λάβαμε για την εκπλήρωση των απαιτήσεών τους". 

Η Mercedes-Benz θα έχει συνάντηση με την NHTSA σε τριμηνιαία βάση μέσα στον επόμενο χρόνο για να συζητήσει την πρόοδο του διακανονισμού. Η εταιρία δηλώνει ότι "αναπτύσσει επί του παρόντος πιο ισχυρές διαδικασίες ώστε παρακολουθεί καλύτερα τα αποτελέσματα".

Από την πλευρά της η NHTSA δηλώνει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις προσπάθειες της Μercedes-Benz για την δημιουργία μίας αυτοματοποιημένης διαδικασίας διαχείρισης των ανακλήσεων, καθώς και το γεγονός ότι έχει προσλάβει πρόσθετους εργαζόμενους ενώ προχωρά και στην διαρκή εκπαίδευσή τους.

ΠΗΓΗ: ΑUTOMOTIVE NEWS/REUTERS