Η Mercedes X-Class τώρα και σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο!


Η Mercedes παρουσίασε δύο concept τροχόσπιτα βασισμένα στο πρώτο της pick-up, την πολύ δημοφιλή X-Class.
 

  • 6/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES

H άφιξη της X-Class στην γκάμα της Mercedeς ανοίγει πολλά νέα πεδία δραστηριοποίησης της εταιρίας. Και ένα από αυτά, με αρκετά καλή πορεία σε χώρες της Ευρώπης (και σημαντικά περιθώρια κέρδους) είναι τα τροχόσπιτα (ή αυτοκινούμενα αν θέλετε...). 

Έτσι σε έκθεση στην Γερμανία παρουσίασε δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου, μία με ενσωματωμένο ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο φτιαγμένο σε συνεργασία με την εταιρία Tischer και ένα ακόμα πρωτότυπο που έχει ενσωματωμένη μία... κουζίνα στην καρότσα της X-Class. 

Στην ίδια έκθεση παρουσίασε και την οικογένεια των campers Μarco Polo, σε τρεις εκδόσεις, Marco Polo travel van, Marco Polo Activity και την  Marco Polo Horizon. 

Ο υπεύθυνος για τα van της Mercedes-Benz δήλωσε ενθουσιασμένος με την δυνατότητα της X-Class να μπορεί μέσα σε μόλις δύο μήνες από την παρουσίασή της να εμφανίζεται και ως βάση για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Η αφαιρούμενη οροφή της Tischer που ενσωματώνεται πάνω στην καρότσα της X-Class έχει ύψος σχεδόν δύο μέτρα, έναν άνετο χώρο για ύπνο με πλάτος στο 1,5 μέτρο,κουζίνα με υγραέριο, τουαλέτα και θέσεις για τρεις φιλοξενούμενους. 

Το δεύτερο πρωτότυπο που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την VanEssa, έχει ενσωματωμένη μία ειδική κατασκευή που ζυγίζει 250 κιλά και είναι στην ουσία μία κανονική κουζίνα, που έχει τα πάντα, από ψυγείο και εγκατάσταση για πλύσιμο των πιάτων, μέχρι χώρο αποθήκευσης των τροφίμων. 

Η επιλογή της Mercedes να μπει τόσο νωρίς στον χώρο των campers με την X-Class είναι γιατί αυτή η αγορά σημειώνει εκρηκτική άνοδο στην Γερμανία, με την ομοσπονδία των κατασκευαστών αυτού του τύπου των οχημάτων να κάνουν λόγο για 38.000 νέες πωλήσεις το πρώτο δεκάμηνο του 2017, πάνω από 5.000 πιο πολλά από το ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Η Mercedes πιστεύει ότι υπάρχει μία μεγάλη ζήτηση για τα camprers που βασίζονται σε pick-up καθώς υπάρχουν πελάτες που θέλουν να κάνουν μεγάλα και δύσκολα ταξίδια με ευελιξία σε απομονωμένα μέρη του κόσμου. Οι μικρές διαστάσεις (σε σχέση με ένα κανονικό αυτοκινούμενο) αλλά και η δυνατότητα να κινηθούν σε δύσκολα εδάφη και σε μεγάλες ανηφόρες τα καθιστούν ιδανικά γι' αυτό τον σκοπό.