Η μια και μοναδική Pagani Zonda Riviera πουλήθηκε έναντι 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων


Η Huayra μπορεί να είναι πιο καινούργια και πιο δυνατή όμως η Zonda είναι αυτή που για διάφορους λόγους βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/11/2019

H Zonda, το πρώτο μοντέλο της Pagani είναι και αυτό που είναι το πιο δημοφιλές στους οπαδούς των hyper cars και τους συλλέκτες. Ειδικά οι πιο σπέσιαλ εκδοχές της όπως η μια και μοναδική Zonda Riviera που στη δημοπρασία Silverstone στο Riyadh της Σαουδικής Αραβίας βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην όλη υπόθεση της Zonda Riviera το ενδιαφέρον είναι πως αρχικά ήταν μια Zonda F, η οποία επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Pagani για να γίνει ουσιαστικά η τελευταία από τις 760 που έχουν συνολικά κατασκευαστεί. Οι μετατροπές περιλάμβαναν ολοκαίνουργια στοιχεία αμαξώματος από ανθρακονήματα, μια πίσω αεροτομή, φυσικά από ανθρακόνημα, λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα και μια εισαγωγή αέρα στην οροφή αποκλειστικά σχεδιασμένη για αυτή.

Ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε και ο κινητήρας της, ο θηριώδης V12 της AMG με τα 7.300 cc, ο οποίος ανέβηκε από τα αρχικά 610 PS στα 760 PS και απέκτησε και μια νέα εξαγωγή ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση, ώστε ο ήχος του να είναι ακόμα πιο συγκλονιστικός.

Η Pagani Zonda Riviera παρουσιάστηκε στην τελική της μορφή το 2017, ενώ όταν άλλαξε χέρια είχε μόλις 900 χιλιόμετρα στο κοντέρ, γεγονός που δικαιολογεί και το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε ο νέος της ιδιοκτήτης. Ένας πάντως από τους προηγούμενους ήταν και ένας Σαουδάραβας πρίγκηπας.