Η Mini αποχαιρετά τη δεύτερη γενιά του Countryman με μια «off-road» ειδική έκδοση (photos)


Το Mini Cooper S Countryman ALL4 Uncharted προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του διαδόχου του και ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη εμφάνισή του.

  • 31/5/2023

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έλευση της τρίτης γενιάς του Mini Countryman, με το πρωτότυπο να έχει βγει στους δρόμους για δοκιμές εδώ και αρκετό καιρό. Οι Βρετανοί προκειμένου να του δώσουν μια τελευταία εμπορική ώθηση πριν το μεγάλο αντίο αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια ειδική έκδοση με την ονομασία ALL4 Uncharted η οποία ξεχωρίζει -τουλάχιστον οπτικά- με τον off-road χαρακτήρα της.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε η έκδοση Oxford και το στοιχείο που τραβάει το μάτι είναι η διχρωμία στο αμάξωμα. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής βλέπουμε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου να κυριαρχεί το λευκό, στο μέσο του αμαξώματος υπάρχει ένα σκούρο γκρι και στην οροφή αλλάζει ξανά το χρώμα σε λευκό. Η συνολική εικόνα «δένει» με πορτοκαλί και μαύρες λεπτομέρειες.

Οι ζάντες είναι γυαλιστερές μαύρες 18 ιντσών ενώ τα ελαστικά έχουν off-road προδιαγραφές, στην περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να αποχωριστεί την άσφαλτο και να κινηθεί σε επιφάνειες που με τις τρέχουσες εκδόσεις δεν μπορούσε να το κάνει.

Στο εσωτερικό η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά πέραν από την προσθήκη του σήματος «Uncharted» στην πλευρά του συνοδηγού και στο κάτω μέρος του τιμονιού.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένα τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 2,0 lt που αποδίδει 178 PS. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων των 8 σχέσεων (υπάρχουν paddles στο τιμόνι), με το 0-100 km/h να έρχεται σε 7,3 sec. και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 km/h.