Η MINI ετοιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV


Η βρετανική εταιρία θα λανσάρει δύο νέα SUV εκ των οποίων το ένα θα είναι με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα (δηλ. μόνο με μπαταρία).

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΜΙΝΙ
  • 17/6/2020

Η MINI θα εισάγει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV όχι μόνο επειδή πρέπει λόγω των κανονισμών περί ρύπων αλλά και επειδή δημιουργείται ισχυρή ζήτηση. Ειδικά στη Γερμανία το τελευταία τρίμηνο οι πωλήσεις των EV αυξήθηκαν θεαματικά.

Το νέο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ θα είναι ένα κόμπακτ SUV που θα σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Great Wall με την οποία η ΒΜW έχει στενή σχέση. Θα κατασκευάζεται στην Κίνα και το εντυπωσιακό είναι πως θα κυκλοφορήσει διεθνώς, όπως και στην Ευρώπη. Και μην σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό μιας και οι Κινέζοι σχεδιάζουν καιρό τώρα την «ηλεκτρική» τους απόβασή στην γηραιά ήπειρο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία πέρα από μια αναφορά του βρετανικού Autocar που επικαλείται μια ισχυρή ανώνυμη πηγή «εκ των έσω». Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως το ηλεκτρικό MINI SUV θα κατασκευάζεται στην Zhangjiagang, κοντά στη Σαγκάη, σε ένα νέο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022.

Το δεύτερο SUV θα είναι ένα επίσης παγκόσμιο μοντέλο με εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα εσωτερικής καύσης και η είδηση αφορά στο ότι θα τοποθετείται πάνω από το Countryman. To ηλεκτρικό SUV θα μπορούσε να φέρει την ονομασία Paceman, ενώ το συμβατικό την Traveller. Ποιος είπε πως η MINI δεν μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, τόσο στην Ευρώπη με το ηλεκτρικό της SUV όσο και στις ΗΠΑ με τη νέα της ναυαρχίδα;