H MINI θα μπορούσε να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική


Οι αυστηρότεροι περιορισμοί στα κέντρα των πόλεων σε συνδυασμό με την ωρίμανση της τεχνολογίας θα μπορούσε να καταστήσει εφικτό κάτι τέτοιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/7/2019

Η Mini είναι μια εταιρία γνωστή για το μοναδικό της στιλ που αργότερα όλο και μεγάλωνε φτάνοντας μέχρι το Countryman. Κατά καιρούς είχαμε δει και κάποια μοντέλα, όπως το Paceman, που δεν τράβηξε εμπορικά, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει για την επιτυχία της ΜΙΝΙ και για τα απολαυστικά οδηγικά της αυτοκίνητα. Τα οποία προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στις top εκδόσεις κινητήρων.

Πρόσφατα η ΜΙΝΙ παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και την είσοδο της στα μοντέλα μηδενικών ρύπων. Μάλιστα, η εταιρία αναφέρει πως το ηλεκτρικό MINI Cooper SE έχει φτάσει ήδη τις 40.000 online εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για αγορά. Από την άλλη, ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος για την ΜΙΝΙ, δήλωσε μεταξύ άλλων στο βρετανικό Auto Express πως κάποια στιγμή η γκάμα θα μπορούσε να είναι μόνο ηλεκτρική.

Για την MINI η plug-in έκδοση του Countryman ήταν η πρώτη κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, για εταιρίες όπως η MINI και γενικότερα για μικρά αυτοκίνητα θα έχει νόημα στο μέλλον να είναι ηλεκτρικά εντελώς μηδενικών ρύπων. Πάντως, οι petrolheads και φίλοι της μάρκας θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι για τουλάχιστον μια δεκαετία αφού ο Schwarzenbauer εκτιμά πως τα αυτοκίνητα με μεγάλη αυτονομία θα είναι ακόμη αυτά που πουλάνε και πως ηλεκτρική μετάβαση της Mini δεν θα γίνει πριν το 2030.