H Mini θέλει να διευρύνει τη γκάμα της με ένα... μεγαλύτερο Countryman!


Εντείνονται οι φήμες γύρω από το λανσάρισμα ενός νέου SUV που θα είναι μεγαλύτερο από το Countryman!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΜΙΝΙ
  • 1/6/2020

Οι φήμες γύρω από το μέλλον της Mini στριφογυρίζουν συνεχώς και μετά από εκείνες για την πορεία της ως μια εταιρία με μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχεται μια νέα σχετικά με την προοπτική ενός νέου μοντέλου. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης, Olivier Heilmer, ανέφερε σε συνέντευξη του που παραχώρησε στο βρετανικό Auto Express το ενδεχόμενο της διεύρυνσης της προϊόντικής γκάμας.

Η οποία θα γίνει προς τα πάνω με την προσθήκη ενός μεγαλύτερου μοντέλου από το Countryman αφού στην βάση θα πρέπει πάντα να υπάρχει το Mini που όλοι γνωρίζουμε (έστω και αν την μεγαλύτερη ζήτηση δεν γνωρίζει το τρίθυρο, αλλά το hatchback!).

Προς αυτή την απόφαση προσανατολίζονται οι υπεύθυνοι της εταιρίας απολαμβάνοντας την πολύ καλή εμπορικά πορεία του Countryman στις εκτός Ευρώπης αγορές, όπως της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ο Heilmer δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το αγοραστικό κοινό στις δύο τελευταίες -και μεγαλύτερες στον κόσμο- αγορές που ανέφερα προτιμά τα μεγάλα και ευρύχωρα αυτοκίνητα. Επίσης είπε πως στο νέο DNA της μάρκας δεν υπάρχουν φυσικά όρια αρκεί να διατηρείται πάντα η ισχυρή Mini σχεδιαστική ταυτότητα.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του Mini Hatch το 2022 να λανσαριστεί και ένα μεγαλύτερο μοντέλο από το Countryman που θα έχει plug-in υβριδικό σύστημα ή και ένα αμιγώς ηλεκτρικό από άλλα μοντέλα της BMW.