H Mitsubishi θα μπορούσε να αποκτήσει το 10% της Renault


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γαλλικό τύπο, η Mitsubishi Corporation θα μπορούσε να επενδύσει στη Renault και να αποκτήσει έως και το 10% αυτής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/3/2020

Σε δημοσίευμα σε γαλλική εφημερίδα αναφέρεται ότι ένα από τα πιθανά σενάρια που συζητούνται εντός του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi είναι και το ενδεχόμενο να επενδύσει χρήματα η Mitsubishi Corporation στη Renault και να αποκτήσει έως και το 10% των μετοχών της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Mitsubishi Corporation, η οποία κατέχει το 20% της Mitsubishi Motors, θα μπορούσε να διαθέσει χρήματα τα οποία θα μετέβαλαν την υπάρχουσα κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου και θα ενίσχυαν τόσο αυτόν όσο και τη Renault.

Βάσει των πληροφοριών που αναγράφονται στην εφημερίδα, αυτό είναι ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται για την αναδιάρθρωση του Ομίλου. Κάποια άλλα αφορούν στο κλείσιμο εργοστασίων (κατά συνέπεια, και στην πραγματοποίηση απολύσεων) καθώς και στη λήψη μέτρων για την εξοικονόμηση κόστους εξέλιξης και παραγωγής. Από τη Renault αρνήθηκαν να σχολιάσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το δημοσίευμα και γνωστοποίησαν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τον προσεχή Μάιο.

Θυμίζουμε ότι η Renault κατέχει το 43,4% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Nissan, ενώ η ιαπωνική εταιρεία κατέχει το 15% των μετοχών της γαλλικής, χωρίς δικαίωμα ψήφου όμως. Ωστόσο, η Nissan κατέχει το 34% της Mitsubishi Motors έπειτα από την ενσωμάτωση της τελευταίας στον Όμιλο τον Οκτώβριο του 2016. Εδώ και περίπου δύο χρόνια αυτός ταλανίζεται εξαιτίας της υπόθεσης με τις κατηγορίες κατά του κ. Carlos Ghosn και οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Renault και Nissan δοκιμάζονται.