H Miura που πρωταγωνιστούσε στο επικό The Italian Job υπάρχει


Και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση που ανεβάζει την αξία της σε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/2/2019

Στη γνωστή ταινία The Italian Job, που είναι του 1969, πρωταγωνιστεί μια πορτοκαλί Lamborghini Miura, η οποία σε μια ανάβαση στις Άλπεις μπαίνει σε ένα τούνελ και οι θεατές βλέπουν απλά πως τυλίγεται στις φλόγες μέσα σε αυτό. Οι επόμενες σκηνές δείχνουν ένα φορτωτή να την έχει βάλει κάπως στην «κουτάλα» του και να την πετά από έναν γκρεμό.

Φυσικά στην ταινία αυτό ήταν έργο των κακών, της μαφία δηλαδή, ενώ μετά από μια τέτοια… περιποίηση απλά ξεγράφεις το αυτοκίνητο που είναι κατάλληλο μόνο για παλιοσίδερα. Και όμως αυτό δεν ισχύει απόλυτα, καθώς η Miura του The Italian Job όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει αγοραστεί και από δύο Βρετανούς επιχειρηματίες οι οποίες την πωλούν για περίπου 1.000.000 λίρες. Μυστήριο;

Όχι και τόσο, μιας και η Lamborghini έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες των γυρισμάτων όχι μια αλλά δύο πανομοιότυπες πορτοκαλί Miura. H μια από αυτές πράγματι καταστράφηκε στη σκηνή που περιγράψαμε ενώ η δεύτερη μετά την επιστροφή της στο εργοστάσιο μεταβιβάστηκε σε κάποιον έμπορο. Ο οποίος με τη σειρά του την πούλησε σε κάποιον άγνωστο.

Όλα αυτά τα χρόνια η Miura άλλαξε αρκετά χέρια, για να καταλήξει το 2005 στο γιό (!) του πρώτου εμπόρου, ο οποίος ονομάζεται Norbetto Ferretti και είναι ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας κατασκευής γιοτ. Ο οποίος, όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της, δεν γνώριζε τίποτα για το κινηματογραφικό της παρελθόν που φυσικά ανεβάζει και την αξία της.