Η μουσική του Vivaldi συνοδεύει τον ήχο του V8 μιας McLaren GT (video)


Η McLaren εύχεται χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους με ένα video που συνδυάζει τη μουσική του Vivaldi με το τραγούδισμα του κινητήρα μιας McLaren GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 27/12/2022

Η McLaren χρησιμοποιεί τον Χειμώνα από τις 4 εποχές του Vivaldi για να συνοδεύσει το μαγευτικό τραγούδισμα του κινητήρα της McLaren GT, και μας εύχεται για τις γιορτές. 

Με ένα video που θα αγγίξει κάθε λάτρη της αυτοκίνησης, η McLaren συνδυάζει τη μουσική με τη «μουσική» του V8 του υπεροχήματός της. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την εταιρεία The Outbound Life και την βιολονίστα Erica Carpenedo για να δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, η οποία μεταφέρει τις ευχές των Βρετανών μέσω της μουσικής. 

Ο μουσικός παραγωγός John Blasucci δημιούργησε τη συγκεκριμένη μουσική σύνθεση για την Carpenedo, η οποία εκτέλεσε τον Χειμώνα από τις 4 εποχές του Vivaldi. Οι επικεφαλής της Outbound Life, Kody και Kyler McCormick δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την φρέσκια προοπτική που δίνει η συγκεκριμένη συνεργασία: «Είμαστε εκστασιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη McLaren σε αυτό το πρότζεκτ γιατί γνωρίζαμε ότι μπορούμε να παράγουμε κάτι που παρουσιάζει την GT με ένα νέο τρόπο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία καθηλωτική εμπειρία για το κοινό, μία που θα θυμούνται για πάντα.»

Όσο για το ίδιο το μοντέλο, η McLaren GT αποτελεί ένα από τα νεότερα hypercar της φίρμας από το Woking, καθώς έκανε το ντεμπούτο της το 2019, για να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Παρόλο που δεν είναι όσο ισχυρή είναι η Senna, οι επιδόσεις της ταιριάζουν σε ένα ισχυρό όχημα μεγάλου τουρισμού. Φέρει έναν twin-turbocharged κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος παράγει 620 PS και 630 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 326 km/h, ενώ κάνει τα 0-100 km/h σε 3,2 sec

Ακούστε τον κινητήρα της McLaren GT να τραγουδά: