H MTM «απογείωσε» ένα Audi S3 και το έβγαλε βόλτα στις Άλπεις (video)


Έχοντας «στοιβάξει» 480 PS κάτω από το καπό, οι Γερμανοί βελτιωτές έβγαλαν το δημοφιλές hatchback για… παιχνίδι στο χιόνι. Δείτε το εντυπωσιακό video.

  • 9/2/2022

Με το Audi RS3 να κυκλοφορεί… ελεύθερο εκεί έξω είναι απολύτως λογικό τα φώτα να είναι στραμμένα επάνω του και λίγοι να είναι αυτοί που ασχολούνται με το «ταπεινό» S3. Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν από τη στιγμή που στο παιχνίδι μπήκε ο γνωστός βελτιωτικός οίκος Motoren Technik Mayer από τη Γερμανία, παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση που απογειώνει τη δύναμη του Audi S3 στους 480 PS!

Πιο συγκεκριμένα τα διαθέσιμα πακέτα αναβάθμισης που προσφέρουν οι Γερμανοί είναι τέσσερα, όπου όλα βγάζουν στην επιφάνεια μια πιο «αγριεμένη» πλευρά του 2.0 TFSI κινητήρα. Όσοι επιλέξουν το πρώτο θα δουν την εργοστασιακή ιπποδύναμη των 306 PS να αυξάνεται στους 360 PS. Στο δεύτερο έρχονται να προστεθούν 20 επιπλέον ίπποι, στην τρίτη επιλογή η ισχύς φτάνει στους 430 PS ενώ στην κορυφή της πυραμίδας το καπό του Audi «στοιβάζει» 480 PS.

Σε αυτή την περίπτωση, όπου έχει επιλεχθεί και για το μοντέλο που πρωταγωνιστεί στην ιστορία μας, το 0-100 km/h έρχεται σε 3.2 sec. ενώ από στάση χρειάζονται 10.7 sec. για να γράψει το κοντέρ 200 km/h. Εξωτερικά τώρα οι βελτιωτές αντικατέστησαν τις εργοστασιακές ζάντες με νέες Bimoto διαμέτρου 19 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα για να «απλωθεί» ένα roll cage.

Τα καθίσματα είναι αγωνιστικά τύπου bucket από την Recaro και χρωματικά «παντρεύονται» με το Python Yellow που έχει επιλεχθεί για το μοντέλο. Εκτός από το πρωτότυπο χρώμα, τα άλλα στοιχεία που τραβάνε το μάτι είναι το μπροστινό spoiler αλλά και η μεγάλη πίσω αεροτομή, όπου αμφότερα είναι κατασκευμασμένα από carbon.

Δείτε το video…