Η Mulliner έφτιαξε από την αρχή μια Bentley Corniche του 1939


Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΛΑΣΙΚΗ BENTLEY CORNICHE ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/8/2019

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών έχει την αισθητική και το στυλ που επικρατούσε συνολικά πριν το B Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικά για τις Bentley αλλά είναι, όσο και αν είναι περίεργο, ολοκαίνουργιο. Και αυτό γιατί κατασκευάστηκε από τη αρχή από τη Mulliner, το εξειδικευμένο τμήμα της Bentley που ασχολείται με τις πιο πολυτελείς εκδόσεις και με τις ειδικές κατασκευές αμαξώματων.

Η αρχική Bentley Corniche, που αποτελούσε το συνδετικό κρίκο της Embiricos 4 ½ Litre και της R Type Continental ήταν θεωρητικά μια έκδοση υψηλών επιδόσεων της MkV saloon. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών της στο δρόμο, λίγο πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε εμπλακεί σε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο που τις είχε προκαλέσει εκτεταμένες φθορές.

Το πλαίσιο πήγε πίσω στο τότε εργοστάσιο της Bentley στο Derby ενώ το αμάξωμα έμεινε στη Γαλλία όπου και καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς της Διέπης. Η προσπάθεια εκ νέου κατασκευής της ξεκίνησε το 2001 από εθελοντές του ιδρύματος WO Bentley Memorial Foundatuon, ενώ το 2018 ανέλαβε η ίδια η εταιρεία προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο φέτος. Που η Bentley γιορτάζει τα 100 της χρόνια.

Τα μεμονωμένα στοιχεία του αμαξώματος κατασκευάστηκαν από τη Mulliner, ενώ το εσωτερικό σχεδιάστηκε με τη βοήθεια CAD έπειτα από εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις στοιχείων.