H νέα Alfa Romeo GTV θα είναι υβριδική


Όπως ανακοινώθηκε στο πλάνο της FCA στις αρχές καλοκαιριού η νέα επιστροφή της GTV αναμένεται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/8/2018

Η νέα GTV θα έχει διάταξη 2+2 στο εσωτερικό και σχεδιαστικά θα ασπάζεται τα πιο πρόσφατα πρότυπα των μοντέλων της μάρκας έχοντας ως βάση την Giulia. Από αυτή θα χρησιμοποιηθεί και το πλαίσιο, αλλά η τεχνολογικά η νέα θα GTV θα βρίσκεται πιο κοντά στην επερχόμενη 8C. Και αυτό για να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους αντιπάλους, όπως είναι τα Audi RS5, BMW M4 και Mercedes-AMG C63 S Coupe.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο γνωστός (από τα μοντέλα Quadrifoglio) twin turbo V6 βενζινοκινητήρας των 2,9 lt που στην εξέλιξή του έχει συνδράμει και η Ferrari. Και όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Alfa Romeo θα υπάρχει υβριδοποίηση του με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα προσθέτει επιπλέον ισχύ ξεπερνώντας τα συνολικά 600 PS.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους (δηλαδή ηλεκτροκίνηση) για περίπου 50 km. Δεδομένες θεωρούνται οι τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ αν θα υπάρξουν με πίσω κίνηση ίσως και να έχουν λιγότερα άλογα. Στα σχέδια των Ιταλών υπάρχει τόσο η coupe όσο και η spider έκδοση που θα λανσαριστεί ένα χρόνο αργότερα.