H νέα Bentley Flying Spur θα έχει και τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση


Η καινούργια λιμουζίνα της Bentley είναι high tech και μέρος του εορτασμού των 100 χρόνων της μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2019

Στις 11 Ιουνίου, η Bentley θα παρουσιάσει τη νέα «γενιά» της λιμουζίνας της, της Flying Spur, η οποία έχει πολλά κοινά με την Continental GT, μιας και μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο και τους ίδιους κινητήρες αλλά -ταυτόχρονα- έχει και μερικές ιδιαιτερότητες. Τόσο σε ό,τι αφορά το διάκοσμό της, με τις τρισδιάστατες δερμάτινες επενδύσεις, όσο και το τεχνολογικό της υπόβαθρο.

Έτσι, λοιπόν, η καινούργια Flying Spur θα είναι η πρώτη Bentley στα 100 χρόνια ιστορία της μάρκας, τα οποία συμπληρώνονται φέτος, η οποία θα έχει τετραδιεύθυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ευέλικτη μέσα στην πόλη, ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αυτοκίνητο, και πιο σταθερή στις μεγάλες ταχύτητες. Προκειμένου να επιτευχθεί το τελευταίο, στα πολλά km/h οι πίσω τροχοί στρίβουν, λίγο φυσικά, προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός.

Ταυτόχρονα, όπως και η προκάτοχός αλλά και η καινούργια Continental GT, η νέα Flying Spur είναι και πάλι τετρακίνητη. Η εξέλιξη εδώ είναι στο ότι υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή όταν η πρόσφυση είναι επαρκής, η διαθέσιμη ροπή καταλήγει όλη στους πίσω τροχούς. Οι εμπρός εμπλέκονται άμεσα μόλις διαπιστωθεί ολίσθηση σε αυτούς.

Επίσης, υπάρχει και το «Bentley Dynamic Ride» που εδώ αλλάζει αυτόματα τη σκληρότητα της ανάρτησης, αν διαπιστωθούν κλίσεις πάνω από κάποιο όριο, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.