Η νέα BMW M2 θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο


Οι πελάτες της BMW «έσωσαν» το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στην καινούργια M2, καθώς οι μισές από τις παραγγελίες για το νέο μοντέλο αφορούν στην τοποθέτηση αυτού στο αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/6/2022

Η BMW φαίνεται να «πηγαίνει κόντρα» στην τάση της εποχής μας που έχει να κάνει με τη μείωση των οχημάτων τα οποία εφοδιάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Σε δήλωση που έκανε ο κ. Frank van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M, στον βρετανικό Τύπο, οι μισές παραγγελίες υποψήφιων αγοραστών της καινούριας M2 αφορούν στην τοποθέτηση τέτοιου τύπου κιβωτίου και όχι του αυτόματου διπλοσύμπλεκτου που έχει η γερμανική εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και τηρείται η υπόσχεση των στελεχών του Τμήματος Motorsport ότι θα το διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στα οχήματά τους.

Ο κ. van Meel δήλωσε σχετικά: «Από τεχνολογικής άποψης, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι να παρατείνουμε την ύπαρξή του. (Το χειροκίνητο κιβώτιο) Είναι πιο βαρύ, πιο αργό στις αλλαγές (σχέσεων) και (ο κινητήρας) καταναλώνει περισσότερο καύσιμο απ’ ό,τι με ένα αυτόματο κιβώτιο.

»Όμως, ο πελάτης και οι σκληροπυρηνικοί φίλοι πραγματικά αγαπούν το χειροκίνητο. Τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέονται πιο πολύ με το αυτοκίνητο και να επιδεικνύουν ότι μπορούν να δαμάσουν καλύτερα το “τέρας”. Αυτός είναι ο σκοπός και θέλουμε να το διατηρήσουμε», κατέληξε.

Όπως είπε ο κ. van Meel, υπάρχει και συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των μοντέλων της BMW M και του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Μάλιστα, όπως τόνισε. οι πιο πιστοί πελάτες αυτού του συνδυασμού είναι οι Αμερικανοί και όχι οι Ευρωπαίοι.

Όπως είναι γνωστό, η καινούργια BMW M2 θα παρουσιαστεί εντός του προσεχούς Οκτωβρίου  και θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.