Η νέα BMW M2 θα είναι το τελευταίο μοντέλο "M" χωρίς κάποια μορφή εξηλεκτρισμού


Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW M, Frank van Meel. Η νέα Μ2 θα είναι και το τελευταίο μοντέλο του τμήματος Μ αμιγώς με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

  • 10/6/2022

Καθώς οι κανονισμοί και οι περιορισμοί για τους παραδοσιακούς θερμικούς κινητήρες γίνονται αυστηρότεροι σε όλο τον κόσμο, μαζί με τις προθεσμίες για την πώληση οχημάτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα, οι μέρες των κινητήρων καθαρής εσωτερικής καύσης είναι μετρημένες. Για την BMW, η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη γεγονός, ακόμη και για το εστιασμένο στις ειδικές δημιουργίες Μ Division.

Ο ίδιος οCEO του τμήματος Μ, Frank van Meel, σε συνέντευξή του στο γερμανικό Bimmer Today, επιβεβαίωσε ότι η M2 θα είναι το τελευταίο όχημα του M Division χωρίς καμία μορφή ηλεκτροκίνησης. «Η BMW M2 με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς θα είναι σίγουρα μια καθαρόαιμη μηχανή οδήγησης. Θα δούμε στο μέλλον την αυξανόμενη εμπλοκή της ηλεκτροκίνησης σε άλλα μοντέλα, φυσικά σε διαφορετικές μορφές, ξεκινώντας από το ηλεκτρικό σύστημα 48 volt και τα plug-in υβριδικά έως πλήρως ηλεκτρικά. Με αυτόν τον τρόπο, η M2 θα είναι το τελευταίο M μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και επίσης χωρίς καμμία ηλεκτροδότηση, όπως ένα σύστημα 48 volt», δήλωσε ο van Meel.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ήδη επιβεβαιωμένη ύπαρξη ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων στην νέα Μ2, δεν αποκλείεται να την κάνει συλλεκτική στους κόλπους των οπαδών της BMW, ανεβάζοντας τη φήμη και το κόστος της σε δυσθεώρητα επίπεδα μετά από μερικά χρόνια.

Η παραγωγή της νέας BMW M2 αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους, μετά το ντεμπούτο της εντός του 2022.