Η νέα BMW M3 θα έχει τελικά και χειροκίνητο κιβώτιο


Η M3 θα είναι, όπως πάντα άλλωστε, η κορυφαία έκδοση της νέας σειράς 3 και εκτός απροόπτου θα είναι διαθέσιμη και με χειροκίνητο κιβώτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/11/2018

Μπορεί η BMW να εξοπλίζει πλέον πολλά μοντέλα της αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια εξαιτίας του WLTP και μπορεί αυτό να ισχύει και για την top σπορ λιμουζίνα της, τη M5, αλλά σύμφωνα με φήμες από (συνήθως) καλά πληροφορημένες πηγές στην καινούργια M3 αναμένεται να ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Ή μάλλον να μείνει πιστή στις μέχρι τώρα επιλογές της, όπου εκτός από το αυτόματο κιβώτιο που θα είναι η πρώτη επιλογή θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα χειροκίνητο με 6 σχέσεις. Αν αυτό αποδειχθεί πραγματικό είναι κάτι που σίγουρα θα χαροποιήσει τους φανατικούς του σπορ μοντέλου που ευελπιστούσαν πως το χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα πέσει θύμα των καιρών.

Παράλληλα υπάρχει και μια δεύτερη φημολογία σχετικά με τη μετάδοσης της κίνησης, καθώς λέγεται πως υπάρχει τόσο πίσω κίνηση όσο και τετρακίνηση. Η μια εκδοχή είναι να υπάρχουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις της M3, προκειμένου να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

Στην περίπτωση αυτή η πισωκίνητη έκδοση θα έχει το χειροκίνητο κιβώτιο και η τετρακίνητη το αυτόματο. Η άλλη είναι να υπάρχει, όπως άλλωστε και στη Μ5, η ειδικά εξελιγμένη από το τμήμα Μ τετρακίνηση που παρέχει και την επιλογή να καταλήγει όλη η διαθέσιμη ροπή στους πίσω τροχούς.