Η νέα ΒΜW σειρά 1 θα έχει κύκλο ζωής 5 ετών


Η νέα σειρά 1 της ΒΜW αλλάζει πολλά στην φιλοσοφία της εταιρίας και ίσως είναι και η αφορμή για ένα μικρότερο κύκλο ζωής στα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/12/2019

Η νέα σειρά 1 της BMW άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα της εταιρίας, μεταφέροντας την κίνηση από τους πίσω τροχούς στους εμπρός, παραμένοντας όμως ένας γνήσιος εκπρόσωπος των οδηγικών χαρακτηριστικών κάθε BMW. 

To συγκεκριμένο μοντέλο όμως με κωδικό F40 ίσως να αποτελέσει και την αρχή μιας διαφορετικής φιλοσοφίας και στην βιομηχανική πρακτική της ΒΜW. Κάτι που προκύπτει από ανάρτηση του καλά ενημερωμένου BMWBlog το οποίο αναφέρει ότι η νέα σειρά 1 θα μείνει στην παραγωγή για μία πενταετία, χωρίς μάλιστα να υπάρξει ενδιάμεσα κάποιο facelift.

Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρξουν βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στην πορεία αυτής της πενταετίας, όμως, αν όντως ισχύσει αυτό, θα αλλάξει την συνήθη πρακτική της εταιρίας για αλλαγή μοντέλων κάθε 7 χρόνια περίπου.

Η εξήγηση για αυτό ίσως να βρίσκεται στο γεγονός ότι μέσα στα επόμενα χρόνια περιμένουμε μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση της σειράς 1, κάτι που έχει προβλεφθεί ήδη με την υιοθέτηση της πλατφόρμας FAAR η οποία μπορεί να δεχθεί και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα.

Η εμφάνισή της στην αγορά αναμένεται για το 2022 και θα υπάρχει πιθανόν σε δύο εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με την δεύτερη εκδοχή να αποκτά και χαρακτηριστικά τετρακίνησης λόγω της εγκατάστασης του δεύτερου κινητήρα στον πίσω άξονα.