H νεα γενιά του Nissan Juke θα παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο καλοκαίρι


Η δεύτερη γενιά του εντυπωσιακού crossover της Nissan θα διατηρήσει το νεανικό και μοντέρνο προφίλ της σχεδίασής του.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/12/2018

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ήθελαν το νέο Nissan Juke να παρουσιάζεται μέσα στο φθινόπωρο του 2018, τελικά η εταιρία αποφάσισε να το πάει λίγο πιο πίσω, με τελικό πλέον χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό AutoExpress το ιδιαίτερα δημοφιλές crossover της εταιρίας θα βασίζεται σε κοινή πλατφόρμα της Renault-Nissan, την CMF-B. Αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα θα επιτρέψει στη Νissan να εφαρμόσει νέα μηχανικά μέρη, καθώς και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

Παρά το γεγονός ότι κάποιας μορφής ηλεκτρική έκδοση κρίνεται απαραίτητη για να κρατηθούν οι μέσες τιμές των ρύπων χμηλά, η ραχοκοκαλιά της γκάμας θα αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, κάποιους εκ των οποίων ήδη γνωρίζουμε στην γκάμα της εταιρίας, μεταξύ των οποίων ο 1.0 λίτρου  βενζίνης και ο 1,5 πετρελαίου. Παράλληλα θα υπάρχει και ένας τετρακύλινδρος 1,6 λίτρων με απόδοση κοντά στους 190 ίππους.

Σχεδιαστικά θα παραμείνει εξίσου δυναμικό και ακόμα λιγότερο mainstream, με τη νέα μάσκα της εταιρίας να υιοθετείται και εδώ, ενώ θα παραμείνουν και τα υψηλά τοποθετημένα φώτα. Το μεταξόνιο θα είναι μακρύτερο, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, τα πλαστικά και η γενικότερη ποιότητα του σαλονιού θα είναι αναβαθμισμένη, ενώ θα προστεθούν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας εσοδείας καθώς και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του αμαξώματος.

Πάντως πριν την επίσημη παρουσίασή του το καλοκαίρι,θα προηγηθεί ένα "πρωτότυπο" στο τελικό στάδιο, που θα δίνει  μία καθαρή εικόνα για την οριστική μορφή του μοντέλου, πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης. Και αυτή η γενιά του Juke θα παράγεται στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ στην Βρετανία για τα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ευρώπη.