Η νέα Lamborghini Urus έγραψε ιστορία στο Pikes Peak (photos-video)


Η καμουφλαρισμένη Urus σημείωσε χρόνο ρεκόρ για SUV παραγωγής στη θρυλική ανάβαση, 10 μέρες πριν τα «αποκαλυπτήριά» της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 10/8/2022

H Lamborghini αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση της Urus στις 19 Αυγούστου, αλλά φρόντισε να... γράψει ιστορία 10 μέρες πριν τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου.

Η ανανεωμένη Urus, με πορτοκαλί καμουφλάζ, είναι ο νέος «βασιλιάς» των SUV στο Pikes Peak. Με οδηγό τον δοκιμαστή της Pirelli, Simone Faggioli, σημείωσε χρόνο 10:32,064 στη θρυλική ανάβαση των 20 χιλιομέτρων και των 156 στροφών.

Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ για SUV παραγωγής στη συγκεκριμένη διαδρομή, βελτιώνοντας κατά σχεδόν 18 δευτερόλεπτα το χρόνο που είχε σημειώσει πριν από 4 χρόνια μια Bentley Bentayga του 2018 με τον Rhys Millen στο τιμόνι της (10:49,902).

Από τη στιγμή, βέβαια, που η νέα Urus δεν αγωνίστηκε στην επίσημη διοργάνωση που διεξήχθη στα τέλη Ιουνίου, ο χρόνος καταγράφηκε από τους επίσημους χρονομέτρες του Pikes Peak.

Η Urus που έσπασε το ρεκόρ ήταν καμουφλαρισμένη με πορτοκαλί χρώμα και στις δύο πλευρές της υπήρχε η φράση «Keep Raising the Bar» (σ.σ. συνέχισε να ανεβάζεις τον πήχη).

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται αντιληπτό ότι η Lamborghini ήθελε να δείξει ότι δεν ήταν το τωρινό μοντέλο των 650 PS που έσπασε το ρεκόρ, αλλά η καινούρια Urus που θα αποκαλυφθεί στις 19 Αυγούστου. Αν και σημαντικές λεπτομέρειες για την ανανεωμένη έκδοση παραμένουν άγνωστες, η Lamborghini αποκαλύπτει μερικά πράγματα για το SUV που έγραψε τη δική του ιστορία.

Εκτός από τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας, ο οποίος περιλαμβάνει κυρίως ένα roll cage και ένα αγωνιστικό κάθισμα με ζώνη έξι σημείων, η Urus είναι ουσιαστικά αυτή που θα διατεθεί ως αυτοκίνητο παραγωγής. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται και πάλι ο V8 κινητήρας twin-turbo των 4 L, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείεται να έχει αυξημένη ιπποδύναμη, ενώ θα φορά ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, διαστάσεων 285/40R-22 εμπρός και 325/235R-22 πίσω.

Η Lamborghini ενημερώνει ότι συμμετείχε στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης γόμας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Pirelli προσφέρει semi-slick ελαστικά σχεδιασμένα για ένα SUV.