Η νέα Mercedes-AMG C63 E Performance των 671 ίππων στο φεστιβάλ του Goodwood


Το νέο μοντέλο της Mercedes-AMG, η C63 E Performance, αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο φεστιβάλ του Goodwood.

  • 3/7/2022

H Mercedes-AMG C63 E Performance είχε κάνει ήδη μία ανεπίσημη εμφάνιση στην πίστα του Nürburgring, απ’ όπου και είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φωτογραφίες, αλλά το επίσημο ντεμπούτο της έγινε στο φεστιβάλ του Goodwood.

Αν και το αυτοκίνητο ήταν καπώς καμουφλαρισμένο ακόμα, φαίνεται η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει παρόμοια σχεδιαστική γραμμή με την AMG GT 63 S E Performance, με κάποιες βασικές, οπτικές διαφορές. Η AMG C63 E Performance έχει μεγαλύτερες εισαγωγές, φαρδύτερο αμάξωμα, πολυάκτινους τροχούς και μεγαλύτερα φρένα, τετραπλή εξάτμιση ορθογώνιου σχήματος και πιο επιθετικό σχεδιασμό του προφυλακτήρα.

Η AMG C63, αντί για τον V8 κινητήρα που διαθέτει το προηγούμενο μοντέλο, φέρει τετρακύλινδρο υβριδικό turbo κινητήρα, που αποδίδει 671 ίππους και 750 Nm ροπής, δηλαδή 168 ίππους και 50 Nm ροπής παραπάνω από την ήδη υπάρχουσα C63 S.

Για το νέο της μοντέλο, η Mercedes επέλεξε μία τροποποιημένη έκδοση του Μ139 τετρακύλινδρου, 2.0 λίτρων κινητήρα της, ο οποίος αποδίδει 470 ίππους. Με την AMG C63 E Performance να είναι υβριδική, η υπόλοιπη ισχύς των 201 ίππων προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα.

Εξαιτίας του νέου κινητήρα, η AMG C63 E Performance είναι ελαφρύτερη κατά 49 κιλά σε σχέση με το παλιό V8 μοντέλο, διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων και το Mercedes-AMG’s 4MATIC performance AWD σύστημα της εταιρείας.