Η νέα Mercedes-AMG S-Class είναι ένα supersedan 800 plus ίππων


Περισσότερους από 800 ίππους θα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η νέα Mercedes-AMG S-Class, η εικόνα της οποίας θα εντυπωσιάζει.

  • 8/9/2020

Η νέα Mercedes-Benz S-Class μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, αυτό ωστόσο δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε ήδη την κορυφαία εκδοχή της, η οποία και θα φέρει τα διακριτικά AMG.

Πέρα από το λογότυπο της AMG και τις εμφανείς σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, η νέα S-Class θα φέρει και ένα από τα ισχυρότερα υβριδικά συστήματα κίνησης της γερμανικής φίρμας, η απόδοση του οποίου θα ξεπερνά τους 800 ίππους.

Αφετηρία  του υβριδικού συνόλου θα αποτελέσει ο γνώριμος, διπλά  υπερτροφοδοτούμενος V8  κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων, η λειτουργία του οποίου θα υποστηρίζεται τουλάχιστον από  ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Με αυτόν τον τρόπο, η S63e και S73e θα διαθέτουν την ικανότητα να κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που με τη σειρά του θα περιορίζει στα επιθυμητά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου και τους εκλυόμενους ρύπους.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με τη συμβολή ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ωστόσο, η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και τετρακίνητων διαμορφώσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει  να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της επόμενης  χρονιάς για να δούμε τη νέα S-Class AMG να παίρνει σάρκα και οστά, διεκδικώντας εκ νέου την κορυφή στην αναδυόμενη κατηγορία  των super sedans.

Διαβάστε ακόμα:

H νέα Mercedes-Benz C-Class χωρίς καμουφλάζ