H νέα Mercedes-Benz S-Class αποκαλύπτεται σταδιακά


Η καινούργια Mercedes-Benz S-Class βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης της και οι φωτογραφίες που έχουν αρχίσει να «διαρρέουν» δείχνουν, σε γενικές γραμμές, το στυλ που θα έχει το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/12/2019

H νέα «γενιά» της Mercedes-Benz S-Class, η έβδομη κατά σειρά ως τώρα, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2020. Το πρόγραμμα δημιουργίας της φέρει την κωδική ονομασία «W223» και σύμφωνα με τις πληροφορίες το αυτοκίνητο θα διαθέτει πληθώρα νέων τεχνολογιών που έχουν σκοπό να διατηρήσουν στην καινούργια S-Class στην κορυφή της πολυτελούς μεγάλης κατηγορίας οχημάτων.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το υπό εξέλιξη νέο μοντέλο να μην έχει καμουφλαρισμένο το επάνω μέρος του, κάτι που μας επιτρέπει να διακρίνουμε σαφώς το στυλ και την καμπύλη του αμαξώματός του σε αυτό το μέρος. Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι η μεγάλων διαστάσεων μάσκα και το άνοιγμα αυτής, όπως και τα μικρότερα σε ύψος φώτα, συγκριτικά με αυτά στην υπάρχουσα S-Class. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο εσωτερικό της θα υπάρχουν μεγάλων διαστάσεων οθόνες καθώς και μία στην κεντρική κονσόλα, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στα Tesla.

Η καινούργια S-Class θα διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρες, ενώ θα υπάρξει και Plug-in Hybrid έκδοση. Από τη Mercedes-Benz έχει ανακοινωθεί ότι προγραμματίζεται και η δημιουργία της EQ S, δηλαδή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του μοντέλου, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2022. Η νέα S-Class θα εφοδιάζεται και με τον αναβαθμισμένο 4.0 V8 της AMG, ενώ θα επανέλθει ο V12 που θα πληροί αποτελεσματικότερα τα νέα όρια εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, αλλά θα υπάρχει μόνο στη Mercedes-Maybach.