Η νέα Mercedes-Benz SL θα επιστρέφει στις ρίζες της


Δύσκολοι οι καιροί για τα ακριβά συμβατικά αυτοκίνητα αλλά πάντα θα υπάρχει ένας πελάτης για ένα roadster όπως η SL.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FUTURECARSNOW
  • 25/5/2020

Παρά τα πλάνα της οικονομικής αναδιάρθρωσης το πράσινο φως για την παραγωγή της SL έχει δοθεί εδώ και καιρό από την Mercedes. Έτσι, η νέα γενιά του εμβληματικού roadster θα παρουσιαστεί του χρόνου έχοντας ως βασικό στόχο την βορειοαμερικανική αγορά, την Μέση Ανατολή και φυσικά σε όποια υπάρχει ενδιαφέρον για ένα μεγάλο ανοιχτό πολυτελές μοντέλο με εξαψήφια τιμή στις top εκδόσεις της.

Σχεδιαστικά η νέα SL θα έχει πολύ έντονες καταβολές από την δεκαετία του 1950 και ειδικότερα από την αρχέτυπη 300. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι το μακρύ καπό. Στο εσωτερικό η διάταξη θα είναι 2 2 και πάνω από τα κεφάλια των επιβατών θα υπάρχει μια εξελιγμένη υφασμάτινη οροφή που θα αποτελεί και το βασικό cabrio χαρακτηριστικό αναγνωρισιμότητας.

Ήδη γνωρίζουμε πως στην εξέλιξη της νέας SL θα συμμετέχει η AMG και το νέο πλαίσιο θα έχει εκτενή χρήση αλουμινίου ώστε το βάρος να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο V8 και στις μικρότερες και φτηνότερες εκδόσεις ένας εξακύλινδρος με την βασική να έχει έναν δυνατό δίλιτρο τετρακύλινδρο. Εννοείται πως όλα τα μηχανικά σύνολα θα έχουν κάποια μορφή εξηλεκτρισμού στο πλαίσιο της EQ Boost τεχνολογίας.