Η νέα Mercedes C-Class δοκιμάζεται εντατικά ενόψει της πρεμιέρας της το 2021


H καινούργια κορυφαία λιμουζίνα της Mercedes, η S-Class, θα αποτελέσει πρότυπο και για τη νέα γενιά της πιο μικρής πισωκίνητης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES
  • 21/9/2020

H αντικατάσταση της τρέχουσας γενιάς της πιο μικρής «κλασικής», δηλαδή με κίνηση στου πίσω τροχούς, λιμουζίνας της Mercedes, της C-Class που κλείνει αισίως έξι χρόνια παρουσίας, έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ο προγραμματισμός της γερμανικής εταιρείας κάνει λόγο για κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ αν υπήρχε η όποια κανονικότητα θα λέγαμε πως ίσως έδινε το παρόν στην έκθεση της Γενεύης. Η οποία είναι έτσι κι αλλιώς στον αέρα, οπότε… Έτσι λοιπόν, με το χρόνο να μαζεύει είναι λογικό οι μηχανικοί της Mercedes να έχουν εντατικοποιήσει τις δοκιμές στο δρόμο.

Επίσης όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που ακολουθεί πέρα από το σεντάν κάνει πλέον την εμφάνισή του και το station. Που συνήθως κάνει την εμφάνισή του λίγους μήνες μετά, σε δεύτερο χρόνο. Και μπορεί στη χώρα μας να μην έχει σχεδόν καθόλου ζήτηση αλλά σε άλλες αγορές είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Το βέβαιο είναι πως ανεξάρτητα από τον τύπο αμαξώματος η C-Class θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από την κορυφαία λιμουζίνα της μάρκας, την επίσης ολοκαίνουργια S-Class. Τόσο σε ότι αφορά την αισθητική της, εντός και εκτός -στο εσωτερικό αναμένεται μια ανάλογη λογική διάταξης των οθονών με τη ναυαρχίδα της γκάμας- όσο και τα ηλεκτρονικά της συστήματα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες η γενικευμένη χρήση τεχνολογίας MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) θεωρείται δεδομένη, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι εκδόσεις AMG να κινούνται από μια υβριδική έκδοση του δίλιτρου τετρακύλινδρου της AMG A 45.