Η νέα Mercedes C-Class θα μοιάζει οριστικά με μια μικρή S-Class


Η μικρή πισωκίνητη limo της Mercedes είναι στην αγορά από  το 2014 και λογικά πλησιάζει ο χρόνος αντικατάστασής της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/5/2020

Η Mercedes θα ανανεώσει μέσα στην τρέχουσα γενιά τα δύο άκρα των λιμουζινών της με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η αρχή θα γίνει με την κορυφαία S-Class το φθινόπωρο ενώ προς τα τέλη του έτους θα ακολουθήσει η εισαγωγική C-Class. Όπως άλλωστε το συνηθίζει η εταιρεία της Στουτγάρδης η μεγάλη S-Class θα δανείζει τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά στοιχεία της στη μικρή C-Class, που στόχο θα έχουν μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση της τελευταίας.

Από όσες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φαίνεται ένας πιο μεγάλος εμπρός πρόβολος σε συνδυασμό με πιο λεπτούς προβολείς -LED φυσικά. Διαφορετικά, με κατά βάση οριζόντια διαμόρφωση θα είναι και τα πίσω φώτα, που θα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας χρωμιωμένης μπάρας.

Οι μεγάλες αλλαγές θα εντοπίζονται όμως στο εσωτερικό, μιας και στη C-Class θα υιοθετηθεί η οθόνη μεγάλης διαγωνίου στην κεντρική κονσόλα. Από την οποία θα ελέγχονται τα πάντα που έχουν σχέση με το σύστημα infotainment και όχι μόνο. Το παρόν θα δίνει φυσικά και η τελευταία γενιά του MBUX.

Το ανανεωμένο πλαίσιο MRA θα μπορεί να υποστηρίζει και plug-in υβριδικά συστήματα, ενδεχομένως και κάτι παραπάνω, ενώ ίσως επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν την κορυφαία C 63 AMG να μην κινείται από τον V8 των 4.000 cc αλλά από έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο με περίπου 500 PS.