Η νέα Mercedes C-Class θα παρουσιαστεί το 2020


Σε λιγότερα από δύο χρόνια η νέα Mercedes C-Class θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας ανά τον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/11/2018

Τα μεσαία μοντέλα πολυτελείας  με την παρουσίαση της νέας γενιάς του Volvo S60 και της καινούργιας BMW σειράς 3 μπαίνουν σε μια φάση ριζικής ανανέωσης, με τη Mercedes C-Class να είναι η επόμενη που θα ακολουθήσει.

Βέβαια αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια του 2020 αλλά η Mercedes έχει ήδη αρχίσει τις δοκιμές της καινούργιας της μικρής λιμουζίνας σε δημόσιους δρόμους. Φυσικά τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν εντοπιστεί έχουν τόσο βαρύ καμουφλάζ που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς κάτι για το τελικό σχήμα του αμαξώματός τους. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η Mercedes θα συνεχίσει την ίδια λογική που εφάρμοσε στην τρέχουσα 4η γενιά της C-Class. Να ακολουθεί δηλαδή, σε σμίκρυνση, τις γραμμές του αμαξώματος της κορυφαίας S-Class.

Η φιλοσοφία του copy paste μπορεί να μην άρεσε σε όλους αλλά οι πωλήσεις αυξήθηκαν, οπότε κρίνεται επιτυχημένη ως επιλογή και μάλλον θα συνεχιστεί. Φυσικά θα υιοθετηθεί και η σχεδιαστική προσέγγιση των καθαρών γραμμών που εμφανίστηκε στην καινούργια A-Class.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες εννοείτε πως πέρα από τα σύνολα βενζίνης θα υπάρχουν τόσο πετρελαιοκινητήρες όσο και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση θα εμφανιστεί προφανώς στα πλαίσια της γκάμας των EQA.